3 Şubat 2010 Çarşamba

Defense 101 (Introduction To Defense)

5 eksikle gittigimiz Sivas macindan 5-1 gibi farklı bir skorla donmek bizleri baya keyiflendirdi ama bunun yaninda mac sirasinda yapilan bazi bariz hatalar da vardi ki; bunlara deginmeden gecmemek lazim. Ornegin yedigimiz golde Vederson'un yaptiklari. Okullarda 'Defansa Giris' diye bir ders olsa ve bu dersin konularindan biri de 'Duran Toplari Uzaklastirmak' olsa; eminim ki, hocanin ogrencilerine bu konuyla ilgili anlatacagi ilk kural 'gelen topu geldigi yone dogru vurun' olacaktir. Sanirim futbola basladigindan beri Vederson da bunlari cok defa duymustur ama ayni macta ayni hatayi 2 kez yapmasi dusundurucu. İlk pozisyonda kornerden gelen topu ceza yayinin oraya dogru uzaklastirmisti ki; bereket o pozisyonda ceza yayinin orada oyuncularimiz vardi. 2. pozisyonda ise yaptigi asist gayet basariliydi.

Farkli galibiyetin etkisiyle bu pozisyonlarin uzerinde cok durulmadi belki ama bundan sonraki bir macta boyle basit bir hatadan yenilen golu cikarmak bu kadar kolay olmayabilir.

8 yorum:

Diego dedi ki...

bahsetmeden geçmedik orka ama sürekli kötü şeyleri yazıyormusuz gibi de bir durum olusmasın diye bazen böyle seylerin üzerinde çok lakırdı etmeden macın guzel taraflarına bakmaya calişiyorum.
aslinda bu mac yazılarına rotasyon yapsak arada süper olur :))

HoAmca dedi ki...

bende su zamana olup ugurda olmayan defansif ozelliklere takılmıstım bu tespit cok yerinde olmus.

or-ka dedi ki...

mac yazilarindan gayet memnunuz diego, ama herseyi sen yazarsan bize yazacak birsey kalmaz.

fener taraftari olarak acidan beslenen bir yapimiz var, takim kotuyken yazi yazmayi ve elestirmeyi seviyoruz. ben bunun tersini yapayim dedim takim iyiyken de kotu olan bazi seyleri soylemek istedim.

Diego dedi ki...

bende bazen kotuyken iyi seyleri soylemeye caliisorum :)
ama rotasyon konusunda ciddiyim. ozellikle hoamca ve amarilla arada kademeye girmeli.

HoAmca dedi ki...

paylasalım , mesela sampiyonlar ligi maclarını ben alayım.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

super kupa ve tsyd maclarini da ben aldim o zaman...

Alkolik dedi ki...

balkan kupası benim; kan çekiyo malum...

Diego dedi ki...

hadiyin ulan ordan