14 Şubat 2010 Pazar

Manisaspor 2 - Fenerbahçe 2

15 dakika golü bulana kadar gayet güzel bir oyun vardı.Sonrasında rahatlama gevşeme bir de bunların üstüne ilk yarının sonunda beklenmeyen Manisaspor golü. Aslında bu gol ikinci yarıya da ilk yarıya başladıkları gibi başlarlar belki dedirtti bana ama malesef ikinci yarı o ilk 15 dakikadaki oyundan eser yoktu.

Bir kere ilk yarıda sanırım Mehmet Topuz geldiği günden beri en iyi oyununu oynayacak bugün demiştim ama beni yanılttı Mehmet ve 2. yarı hiç ortalarda görünmedi. Aynı şekilde ilk yarıda her topa koşan Semih 2. yarıda resmen yoktu. Bu nedenle de Daum'un Gökhan Ünal hamlesini geç yapmasına kızıyorum. Ki onu yaparken de saçmaladı.

Ön liberolardan biri çıkacaksa bunun Emre değil Baroni olmasını tercih ederim. Ama tabi bunun için de Bilica'ya "kardeşim sen defans oyuncususun, önce işini yap sonra gider gol atarsın" demeli birisi. Gol atma sevdasına gerekli pozisyonu alamıyor defansta, geç kalıyor. Çok basit iki gol yedik bugün yine. Hamlesiz, dengesiz yakalandık. Defans oyuncularının oyun içinde konsantrasyonlarının git geller yapmasının bedelini ağır ödüyoruz.

Bir de tabi Volkan'ın da saçma sapan toplara vurmak için orta sahaya çıkmayı ve yediği gollerden sonra arkadaşlarına kızmayı bırakıp topa müdahale etmeye çalışması lazım. İzlemekten başka birşey yapmadı. Tıpkı yediğimiz 2. golde 3 defans oyuncusunun Isaac'i izlediği gibi.

Yine de bu maç Diyarbakırspor maçından daha iyiydi. Daha çok pozisyona girmeyi başardık, yalandan baskı yapmaktan ziyade. Ama daha çok kenarları kullanmalı ve daha çok şut çekmeliyiz bence.

Tabi ki kaybedilen 2 puan hiç iyi olmadı. Haftalar sonra liderliği de kendi elimizle teslim ettik. Ama hala zaman var. Yeter ki mücadeleyi bırakmayalım.

Güç bizimle olsun...

1 yorum:

HoAmca dedi ki...

son dakikalarda gol gerektiginde orta sahadan bir adam eksiltip ikinci forveti sokuyoruz ya, daumun uyguladıgı bu b planını degistirmesi lazım. hem alex daha etkisizlesiyor hem orta sahda top tutamıyoruz. pas yaparak oynarken birden doldur bosalta donuyor oyun. bu hamle ile gol yememiz de cabası. gokhan unal hamlesi gecikti demis diego katılıyorum ancak bu durumda alexin geriye cekilmesinden ya da baroninin yalnız kalmasından ziyade baska bir formul sart. orta sahayı tek bırakmayıp uclemek kanatlara oradan destek vermek gibi. beklerin de onu acılır kanat gibi ileri cıkabilirler.
zamanında 4 3 1 2 oynatırken appiahı ve serkan balcıyı aurelionun etrafında bu sekilde kullanmıstı daum.