17 Haziran 2010 Perşembe

İlk Maçlar Üzerine Kısa Kısa

Daha fazla gecikmeden ilk maçlara dair aldığım kısa notları aktarayım hemen.

- Açılış maçından sonra Fransa'nın gruptan çıkamayacağını düşünerek G.Afrika ve Meksika'nın grupta ilk 2'de yer alacağını öngörmüştüm. G.Afrika'nın kondüsyonu ve mücadele gücü iyi görünmüştü. Ama gol atmaktaki sıkıntıları 2.maç sonunda onları biraz sonra başlayacak Fransa-Meksika maçına bağlı olarak kupanın dışına itebilir. Meksika'dan daha ümitliydim ama ancak bir duran topla bulabildiler golü. G.Dos Santos takımda ön plana çıkan oyuncuydu.

- Uruguay'ın kalecisini gayet beğendim. OrKa da izlediyse maçı sevmiştir. Zira genç topu oyuna eliyle veya ayağıyla çok iyi sokuyor. Fransa karşısında birşeyler yapmasını beklediğimiz iyi ayakları sessiz kallmıştı ama G.Afrika maçında o ayaklar konuşmaya başlayınca turun kapısını aralamış oldular. Suarez ilk maç da olmasa da 2.maçta kendisini gösterdi. Fransa ise tamamen etkisizdi. Domenech, Anelka'yı Henry ile Gourcuff ise Malouda ile değiştirdi. Oysa Govou bütün maç boş boş dolanmıştı. Ve hala sahada 2.maç için. Fransa'nın tecrübesi ile gruptan çıkacağını düşünmüştüm kupa başlamadan ama bugün birşeyler yapamazlarsa mümkün değil. Anelka tek oynamamalı.

- Yunanistan ilk maçta doldur Gekas'a adam sürünsün orada felsefesiyle oynamıştı. Grup sonuncusu olacaklardı ama bugün sadece ilk 20 dakikasını izleyebildiğim maçta Nijeryalı oyuncu kırmızı kartı görüp maçı Yunanistan'a verince şanslarını devam ettirdiler. Kalecileri yan toplarda çok kötü. G.Kore kendini bilerek çok akıllı oynadı Yunanistan'a karşı. Kontraataklara mümkün mertebe kalabalık çıktılar ve etkili oldular. Sürprize imza atabilirler.

- Arjantin ilk maça hızlı başlayınca umutlarımız arttı ama sonrasındaki etkisiz oyunla endişelenmeye başladık. Di Mario ve Jonas'tan hiç hazzetmiyorum. Diego'yu da anlamıyorum Jonas sağ bek oynuyor. Zanetti'nin tırnağı olamaz, olamayacak da. Di Mario oyundayken Maxi'nin kenarda oturmasını anlamıyorum. Milito'nun ve Agüero'nun yedekte beklediği kadroda Palermo'nun ne işi var onu da anlamıyorum. Cambiasso olsa güzel olmaz mıydı? Garibim Mascherano'ya yardımı dokunurdu biraz. Higuain ilk maçta etkisizdi ama bugün kendisini 3 gol atarak gösterdi. Yine de hala diyorum benim ilk tercihim Milito olurdu.

- İngiltere'de gruptan rahat çıkar dediklerimdendi ama fiyasko ile sonuçlandı ilk maçları. Hiç üretken değillerdi, olamadılar. Yıllardır çektikleri kaleci sıkıntısını çekmeye devam ettiklerini net olarak gördük. ABD'de pek parlak bir oyun sergilemedi ama gruptan çıkacaklarını düşünüyorum. Bunu bir şekilde yapıyorlar. Kalecileri gayet iyi ve etkili olabilecek futbolculara da sahipler.

- Cezayirli insanlar tanıdığım ve onların kupaya katılma sevinçlerine şahit olduğum için sanırım Cezayir'in bir sürpriz yapıp gruptan çıkmasını diledim. Ama ne Cezayir ne de Slovenya doğru düzgün bir oyun sergileyemediler. Sahadaki 22 kişiden göze çarpan sadece Cezayir'in sol beki Belhadj.

- Sırbistan'ın kadrosu kağıt üzerinde oldukça kaliteli görünüyordu kupa başlamadan. Ama fizik gücü yüksek Gana karşısında etkisiz kaldılar. Hele Krasic. Fener için adı geçerken bu oyununu gördükten sonra sakın gelemsin diye düşünmedim değil. En çok Jovanovic dişe dokunur bir oyun sergiledi ve biraz da Pantelic. Gana da ise defanstaki Pantsil ve forvetteki A.Gyan sonraki maçlar için takımın etkili olabilecek isimleri olarak göründü.

- Japonya diğer Asyalılar gibi dikkatli oynadı ve maçı kazanarak iyi bir başlangıç yaptı. Kamerun'da Eto'o dan çok Webo'dan ümitliydim oysa. Danimarka'nın fena bir kadrosu yok bence.

- İtalya, Fransa'dan beter. Gruptan çıkamazsa hiç üzülmeyeceğim bir takım. Slovakya Yeni Zelanda'nın son dakikadaki gole engel olabilse büyük avantaj yakalayacaktı. Paraguay ile Slovakya'nın çıkmasını isterim gruptan ama İtalya bir şekilde çıkacaktır.

- Almanya ve Hollanda temiz, makina gibi tıkır tıkır. Almaya'da özellikle Mesut göz doldurdu ilk maçta. Bütün forvetler gol attı.

- Portekiz Fildişi maçı beklenenin çok altındaydı. Drogba'nın yokluğu ile alakalı değil ama ben gruptan Portekiz'in ve Brezilya'nın çıkacağını düşünüyordum. Ama Portekiz ilk maçta etkisiz kalınca bir üst tur 2 takım için de hala ortada. Brezilya ise mahallenin çocukları ile oynar gibi oynadı, umursamaz. Tat vermediler pek fazla. Elano'nun yerine Ronaldinho'yu banko oynatırım. Robinho ve Maicon en etkili isimlerdi. K. Kore'nin attığı gole ise onlar kadar sevindim. Atanın benim kadromda olmasının dışında mahallenin çocuklarının gol atmaları ve bu gole sevinmeleri beni de mutlu etti.

- Şili maçını yarım yamalak izleyip bağlantının kesildiği anlarda canlı anlatımdan takip ettim. En güzel maçlardan birisiydi. Honduras da Şili'ye ayak uydurmaya çalıştı, karşılıklı ataklar vardı. Ama Şili'nin gerçekten etkili isimleri varmış kadrosunda, Vidal, Sanchez, Fernandez, Isla. Gruptan çıkarlar umarım. İspanya ise açılış maçlarındaki en büyük şoku yaşadı. İyi hazırlanmış bir İsviçre buldu karşısında. Eren ve Gökhan iyi oyun çıkardılar. Böyle bir Şili varken de grupta İspanya'nın işinin hiç de kolay olmadığını söyleyebiliriz sanırım.

2 yorum:

HoAmca dedi ki...

eh bir iki ekleme yapalım o halde

-Muslera demişken G.Afrika kalecisi Khune'nin topu oyuna sokuşu da mükemmel. kupayı kapatması kötü oldu.

-Higuain varken Milito bekler, adam sana net oalrak anlattı:) ama Lavezzi varken Palermo kadroda olmaz.

-Fransa'nın çöküşü süpriz değil, 2 senedir kaleyi gördükleri yok. Ama 2000'den beri çöküşteler deyip duran spiker de denyonun önde gideni. Adamlar son finalist.

-Uruguay'ın Forlan'ı geri çekip cavani'yi forvete koyması harika bir hamle oldu. Beraberl,iğin iki takıma da yarayacak olması Meksika-Uruguay maçını bekleyen bizler için talihsizlik.

-İtalya beter olsun.

Diego dedi ki...

lavezzi yi unutmsuum mudur haklısın. bir de o var zanetti cambiasso ya eklenecek. yazık hakkaten. icabında 2.macta oldugu bigi veron u da oynatma alma takıma ama bu adamları al.

cavani pozisyonlara girdi ama atamadi bir turlu. yine de dedigin gibi hem forlan in rahatlamasi hem de cavani adina iyi bir hamle.

fransa nın ki tamamen teknik direktorun malligi bence. yoksa kotu bir kadrolari yok. genc yeni isimler de var tecrubeli isimler de. gruptan çıkabilirlerdi herseye ragmen. ama ribery ye ayak uydurmaya calişan ve caliştiran yok. bırakalım irlanda nın ahı cıksın fransa dan.

son olarak 2. tur maclarını da senden bekliyoruz. bizden daha cok izleyebiliyorsun sanırım macları.