12 Ocak 2010 Salı

Edu ve Diğerleri

Yolun sonunu gören, ülkesine dönüp memleketimin güzide gazetelerine boy boy ropörtajlar veriyor. Yok Fener böyleydi, yok Başkan böyleydi, yok takımda arkadaşlık yoktu.

Şimdi de Edu efendi çok değerli açıklamalar yapmış. Aziz Yıldırım'dan başkasının sözü geçmiyormus, Aykut Kocaman da kimmiş, sözleşmesini fesh etmiş kulüp, parası varmış alacak, ameliyat paraları ödenmemişmiş, yok herkese haksızlık yapılıyormuş (herkes dediği de kendisi, Appiah, Maldonado, Josico, Aurelio, Aragones ve Carlos'muş) vs. vs. vs.

Okuduğum kadarıyla ropörtaj burada.

Daha başka biryerlerden teyit etmeden okuduklarımın doğru olduğunu varsayarak yazıyorum bu yazıyı. Zira okuyunca kan beynime sıçradı.

Daha öncede belirttik bir kulüp futbolcusuna sahip çıkmalı, eyvallah. Ama sonuçta futbolculardan, herkesten üstün birşey var ortada o da kulübün kendisi. Kulübe bir faydası dokunmayan eylemler kişiler ya da herhangi başka birşeyin de zamanı geldiğinde sonlandırılmasından doğal da birşey yok.

Uzatmayayım aslında. Edu demiş ki kulüp bana haksızlık yaptı. Paranı ödemediyse, ameliyat masrafları vereceğim deyip vermediyse haksızlık yapmış kulüp sana, evet. Git hakkını ara. Ama şunu da söyleyeyim oynadığın sürece oynadığının hakkını fazla fazla aldın. Kulübe bir fayda sağlamayacağın dönemde de kulübün seninle olan sözleşmesini iptal etmek istemesinden doğal ne var. Onlar da öyle yapmışlar zaten. Ki takıma verdiklerin ortada. Sonuçta vazgeçilmez bir adam da değilsin. Sen gidersin başkası gelir. Ne yani Linderoth gibi paranı ödeyip senin de yıllarca iyileşmeni mi bekleyecektik? Yabancı sınırlaması olan bir memlekette bundan saçma birşey olur mu? Yine de beklerdik bir PVH ol, bir Alex ol, bir Lefter ol, Şeytan Rıdvan ol, Aykut ol, Oğuz ol. Ama senin gibi sıradan bir futbolcu için de kulübün menfaatlerinden vazgeçmesini bekleme. Sözleşmenin gerekliliği neyse onu al ve git. Vermiyorlarsa da davanı aç sonuna kadar hakkını ara.

Bununla beraber Aykut Kocaman ile görüşmem deyip yaptığın artistlik karşısında az bile yapılmış sana. Ben olsam kulübün kapısından bile içeri sokmazdım seni. Tek sorumlu sportif direktördür git onla konuş diyorlar sana sen ona sen kimsin diyorsun, sonra da Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına girmesinden dem vuruyorsun. Demek ki senin anladığın dil zaten buymuş.

Bir de vefasızlık yapıldığı lafları var. Neymiş Appiah, Maldonado, Josico, Aurelio, Aragones ve Carlos' a vefasızlık yapılmış. Aurelio'yu çık bu listeden ki hepsi o salak menajerinin .ok yemesidir bence ve kulübün kararı doğrudur (dışarıdan göründüğü kadarıyla). Appiah için de birşey demiyorum, o kadar zaman oldu ki hatırlamıyorum detayları. Ama diğerleri için şunu söyleyebilirim kulüpte kaldıkları sürece hak ettiklerinden fazlasını takıma verdiklerinden kat kat fazlasını kazandılar, aldılar. Üstelik de hiçbiri vefayı hakedecek birşey yapmadı.

Biz ki ülke olarak zaten vefasız bir memleketiz, milletiz, doğrudur. Ama bırakın da az biraz vefa gösterebiliyorsak onu da gerçekten hak edenlere gösterelim senin gibi haketmeyenlere değil.
Ayrıca sen daha vefasızlık görmemişsin, Galatasaray'ın topçusu olsaydın o zaman anlardın vefasızlık ne demek.

Ha son olarak da Beşiktaş, Galatasaray istesin koşa koşa gelirim demiş Edu efendi. Anca gidersin...

12 yorum:

mozlu dedi ki...

mehmet cıftcıyı ınanıp yorum yapılmaması taraftarıyım...buguen kadar bı tane lehımıze haber yapıs mı bu erıf..

http://sporingen.blogspot.com/2010/01/mehmet-ciftci-ve-yalan-roportajlar.html

Tarjeta Amarilla dedi ki...

haberi yapan Mehmet Ciftci denen sahis olunca ben 2 kere degil 2000 kere dusulmesi gerektigi kanaatindeyim...

en son Carlos roportaji da ciftci'nin basinin altindan cikmisti, hatta cok daha onceleri aceto'da bulent timurlek kendisinin foyasini ortaya cikaran birkac yazi da yazmisti...

ama her ne kadar mehmet ciftci haberi olsa da bazisi, son zamanlarda basinda yer alan eski Fenerbahceli futbolcularin yonetime sallama gelenegi devam ediyor...

daha 2 hafta once Umit Ozat'in yaptigi aciklamalar, Semih'le yasanan sozlesme polemigi ortada..vakit ayirip ben de konuyla alakali birkac birsey karalamak istiyordum aslinda ama final zamani zor gorunuyor...

temel anlamda cok ciddi yonetimsel sıkıntılar oldugu ortada bana kalirsa ama eski goz agrilarimizin da cikip kulubu yipratici bu derecede aciklamalar yapmalarini dogru bulmuyorum acikcasi...

Olympian dedi ki...

tarjeta yalan soyluyor bi kere. final zamani falan hikaye, megan fox fotolari pesinde neti arsinliyor :)

Alkolik dedi ki...

edu veya o ayarda bir başkası farketmez, bu cümleleri kuran bu çapta birine cok guzel cevap olmus diego'nun yazdıkları. Ozellikle bir PVH ol, bir Alex ol... kısmına can-ı gonulden katılıyorum... Arpayı bol bulmus bunlar, degirmenin suyu kesilince akıl tutulması yaşıyorlar...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

@olympian; yakalandik desene, baska bloglara cok takilmamak gerek demek ki :D

saka maka internet ve fenerbahce olmasa master falan coktan bitmis doktora yapiyordum su anda...bir ara oturup hesaplamistik alkol de kullanmasam araba aliyordum simdiye o parayla ama fenerbahce yok alkol yok, ne anladim ben bu hayattan...

@alkolik; PVH gittikten sonra konusmadi mi yonetim aleyhinde, halen aziz yildirim ile arasinin kotu oldugu biliniyor zaten.

PIERREMANU dedi ki...

Appiah'a yapılmış vefasızlık falan yoktur. Appiah ikinci senesinde maç seçerek top oynamıştır. İlk senesine lafım yoktur ama ikinci senesi tam bir fiyaskodur. Avrupa maçlarında kıçını yırtıp muazzam top oynamıştır, lig maçlarında yan gelip yatmıştır. Appiah'ın ikinci senesindeki Avrupa ve lig maçlarında oynadığı futbolu gözünüzün önüne getirin. Maç seçen adamın da yeri benim gözümde cehennemin dibidir. Ancak beni asıl sinirlendiren Fenerbahçe tribünlerinin durup durup "Appiah, Appiah, Stephen Appiah!" diye ortalığı yıkmalarıdır. Tekrar söylüyorum ilk senesine hiçbir lafım yoktur ama ikinci senesinde maç seçmiş, canı isteyince oynamış, kendince işine gelmeyen lig maçlarında keyif yapmıştır. Net bir şekilde kulübüne değil, kendisine oynamıştır ve cehennemin dibine kadar yolu vardır. Burada başka hiçbir yerde kazanamayacakları kadar yığınla para kazanan ve gittikten sonra bıdı bıdı konuşan her topçunun cehennemin dibine kadar yolu vardır. Hiçbirisine tezahüratlarımı helal etmem. Büyük olan Fenerbahçe'dir ve Fenerbahçe'nin taraftarıdır, kendileri değil.

Diego dedi ki...

@mozlu,
senin yazini az once chemedya ya attığın cevap uzerinden gordum. mehmet ciftci denen adami pek tanimam ama basından aldıgım haberlerinde dogruluguna tam olarak inanmadigim icin"yazılanların dogru oldugunu varsayarak" bu yazıyı yazdıgımı belirttim.

ki oyle veya boyle su veya bu kisi onemli degil bu tip bir haber dogruysa yazının icerisindeki dusuncelerim sonuna kdr gecerlidir.
ha yazilanlar yalan ise onlara soylenecekler de ayrıdır. bunuda ahmet ercanlardan takip etmeye calisiyorum. ve hatta bizden bilenlerinde bu konularda bizleri uyarmasını isterim.

yine de ne soylemeye caliştigimin anlasıldıgını goruyorum. semih ve ümit olayları da gundemde ama amarilla nın dedigii gibi yogunluk mevcut bu ara.
bunun dısında PVH aziz hakkında soyluyorsa da orda da PVH a destek veren de cok olacaktır. cunku adam bu kulube edu dan ve benzerlerinden cok cok daha fazla sey vermiştir.

appiah konusunda pierremanu hocam ne diyorsa dogrudur kızdırmayın adamı :)

amarilla bırak artık su megan ı git baska Leyla lar bul kendine :)

Tarjeta Amarilla dedi ki...

bu arada mevzu bahis megan fox fotosunun linki asagida...yorum sizlerin... :)

http://2.bp.blogspot.com/_cDg0q7hZt4I/S0IjH-mmhYI/AAAAAAAACSI/_UlXKyM3Yi0/s1600-h/1.jpg

Diego dedi ki...

yorumsuz :)

HoAmca dedi ki...

biz bu adamı kovmusuz. Sizi işten atan bir firma ya da mudurunuz hakkında iyi seyler soyleyecek olanınız var mı? bence yok, yani olay bu adamların soyledikleri degil bunların gotunde fener aleyhine 3 5 kelime duymak icin denizler aşanların niye ali lukunkuların, delgadoların peşinde koşmadıklarıdır.


yani boyle haberciligin de Edunun da taaa... diyor diegoya katılıyorum. aurelio'yu listeden cıkarmadan tabi. onun geldigi yeri borclu oldugu kulüplere karsı takındıgı tavır kişiligini gosteriyor zaten. gelisi , gidisi hep aynı.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

http://fenerbahce.org.tr/fb2008/detay.asp?ContentID=18276

Diego dedi ki...

okudum bunu.
ciftci de hoamca nin sozlerini okumus olacak ki gitmis delgado nun doktoruyla konusmus (biiiiiippppp)