28 Ekim 2009 Çarşamba

Yeni Vidmar

Vidmar'ın ilk 5 başlayıp, ilk periyot sahada kaldıktan sonra gözükmemesine alışmıştık. Tanjeviç onu gerekli şekilde fırçalar ve yüzüne de maç boyu bakmazdı. Şimdilerde biraz pahalı bir Vidmar'ımız daha oldu. Kıtada geçen sezonun en heyecan verici transferlerinden Gordan Giricek sağlığına kavuşup yeni (ve en iyi) transfer gibi gözlenmekteydi tarafımızdan . Zira onun sağlık sorunları kaçan şampiyonluğun mazeretlerinden birisiydi. Önce Efes karşısında unutuldu, oldukça iyi bir maç çıkarırken görünmez oldu. Takımın hücum edemediği dakikalarda sahaya adımını bile atmadı. Sonraki maçlarda 2 uzatma daha gördük ancak ilk çeyrekler dışında Giricek'i sahada göremedik. Böyle bir adamın özgüvenini yitirmesini başarmak zor bir iştir ama Bogdan kararlı. Sonuçta takım Euroleague'de deplasman galibiyeti aldı koç yine haklı! Asvel'in Erdemir'den pek bir farkını göremesek de 2 puanı vermişler bize.

Umarız Giricek bu hafta zorlu Banvit maçında verilen sürede iyi işler yaparak kendini ispatlayıp, koçun gözüne girebilir!

5 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Erkek takiminda cok ciddi problem var, tarihin en iyi kadrolarindan birisi kurulmusken alinan sonuclara, daha da onemlisi oynanan basketbola bakiyorsun resmen bir hic...Ekran basinda gerim gerim geriliyorum izlerken...

Alkolik dedi ki...

iyi bir dört numara ile tarihin en iyi kadrosuda olurlar ama Tanjeviç ile bu sıfat hiç bir anlam ifade etmez... Yapılan rotasyon değil; takımı dinamitlemektir...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Teknosa maclarindan baslayarak,cumhurbaskanligi,lig ve Euroleague maclari isin bu sekilde yurumeyecegini cok net ortaya koydu.

Efes, Erdemir ve son olarak Asvel maclari uzatmaya gidiyor, hadi Efes macini anladim, bu kadronun Erdemir'i Asvel'i falan ezip gecmesi gerekiyor ama kagit ustunde kaliyor sadece kadrodaki isimler.

Takimin en cok para alan oyuncusu mac basi ortalama 8-10 dakikalarda sure alabiliyor madem Giricek'i boyle kullanacaksin sezon oncesi yol verseydin, hem yabanci kontenjani acardin hem de ona ayrilan butceyle standart ustu bir 4 numara alip cok daha dengeli bir takim yaratirdin.Oyuncularin hemen hemen hepsinin suratinda bir memnuniyetsizlik goze carpiyor, Tanjevic'in kenara aldigi adami cocuk azarlar gibi surekli olarak azarlamasindan ben sıkıldım artik.Tamam oyuncuyu uyarirsin ama bu sekilde oyuncularin ozguvenlerini yerle bir edecek sekilde degil.

Bir parantez de Omer Asik'a acmak gerekiyor, dunku double-double'ina ragmen Eurobasket sonrasinda ciddi bir gerileme icine girdigini dusunuyorum. Ozellikle topu kontrol etmede sezon basindan beri neredeyse butun maclarda sorun yasadi, Vidmar giderken parmak hassasiyetsizligini Omer'e devredip gitmis sanki.

HoAmca dedi ki...

Ne semih ne omer hala sırtı donuk oynayamıyorlar. topu yere vurdukları anda sacmalayacaklarını anlıyoruz. direk potaya gidebilecekleri pasları almadıkları surece hucumda cok etkisizler. e bu bogdanın olayı genc yetistirmekti en azından biz oyle duymustuk. vidmar gitti, emir hala istikrarsız, semihin ,omerin durumu ortada, serhatın oynadıgı yok, can maxim kadroyu doldurmaktan baska bir iş yapmıyor... hakikaten felaket durumdayız... haftaya da efesle oynuyoruz.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe taraftarı olmama rağmen ayıp olacak ama sokayım öyle hocaya da gözede