22 Temmuz 2009 Çarşamba

Opucuk...

Son aylarda tebdil-i mekanda ferahlik vardir deyip yollara dusmemle haliyle uzak kaldim hem gundemden hem de blogdan. Ama her transfer sezonunda oldugu gibi yine isimlerin havada ucustugunu gozlemleyebiliyordum az cok...Robben geliyor, Ronaldinho gidiyordu, Schevchenko gonlum Fener'de derken, Sercan isi arapsacina donuyordu, Hamit-Halil sesleri yukselirken, yonetim resmi site araciligiyla yalanlamaya devam ediyordu haberleri, tabi bir taraftan da ikna edilmesi gereken futbolcu esleri vardi...Zaten ne cekiyorsak transfer doneminde alacagimiz futbolculardan degil de eslerinden cekiyoruz...
Gecen sezon sonu itibariyle kendi icimizdeki konusmalarda ve blogda cesitli fikirler vardi. Bunlardan bir tanesi de Alkolik tarafindan siddetle savunulan takimdaki Brezilyalilarla yollarin ayrilmasiydi. Aziz Yildirim birkez daha baskan secilip, "revizyon" dediginde, tamam dedik biz de gozunu karartti yine. Mucadele dedi, isiran, open takim dedi...Bekir, Bilica, Topuz, Ozer derken biraz once de yabanci transferlerimiz Istanbul'a indiler. Gecen sene sonunda takimdaki Brezilyalilarin coklugundan sikayet ederken; Bilica, Andre Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni ile birlikte 3 Brezilyali daha eklemis olduk kadromuza. Boylece Alex, Carlos, Deivid, Edu ve Vederson'u da sayarsak Brezilyali futbolcu sayimiz 8'e yukselmis oldu.
Yeni Brezilyalilari degerlendirmek gerekirse dogru mevkilere yapilan transferler olduklari zaten asikar,senelerden beri devam eden sol acik sıkıntımızın giderilmesi ve Appiah-Aurelio ikilisi gittikten sonra ortaya cikan aciginin kapatilmasi acisindan faydali olacaklarini dusunuyorum. Yapilan transferlere genel olarak baktigimizda ise buna bir revizyon denilebilir mi? Iste orasi supheli zira hazirlik maclarindaki kadroya baktigimizda goruyoruz ki sahadaki kadro ayni, degisen sadece teknik kadro.Eger Aziz Yildirim teknik kadro icin soylediyse revizyon ve savasan gibi kelimeleri orasi dogru. Daum-Aykut ikilisinin goreve getirilmesi ciddi anlamda bir revizyondur, Aragones'le karsilastirildiginda Daum'un cidden savasan bir TD oldugunu da soyleyebiliriz.

Daum'un kampta yaptigi aciklamalardan da takviye istedigini kolaylikla anlayabiliyoruz. Gecen sene uzun lig maratonunda yasadigimiz sıkıntı, Edu'nun durumunun belirsizligini korumasi ve forvet hattinda yasanan alternatifsizlik bu istegin temel nedeni diye dusunuyorum. Hazirlik maclarinda oldugu gibi forvette kullandigi Kazim'i ve Sakaryaspor'dan gelen genc Furkan'i yeterli gormeyecektir Daum, bunu daha once gorev aldigi senelerde, sezon basladiktan sonra gerceklestirdigimiz transferlerden anlamak mumkun. Kadroya yabanci bir stoper ve yerli bir forvet takviyesi yapilacagini dusunuyorum, dusunmekten de ote yapilmasini istiyorum. Yapilir yapilmaz orasi ayri ama Daum'un eline alternatifli bir kadro vermemiz Aziz Yildirim'in bahsettigi o opucugun siddetini de belirleyecektir. Bekleyip gorecegiz, takim sahada opermis gibi yapip sadece dudagini dokundurup cekecek mi, yoksa dilini karsi takimin bogazina kadar degdirecek mi...

2 yorum:

Diego dedi ki...

revizyon dedigin takimi tamamen degistirmekse tabiki oyle bir revizyon soz konusu degil. ancak yapilan transferlerin de banko sahada olacagini dusunursek hemen hemen sahadakilerin yarisi deismis olacaktir bu da bir revizyondur bence. bilica, dos santos, cristian, mehmet topuz u banko kadroda sayiyorum bununla birlikte bekir ve özer in de ilk 11 i zorlayacaklarini ve sahada 6 yabanci oynatma sikintisindan dolayi bol bol ilk 11 de sahaya cikabileceklerini dusunuyorum. seninde dediin gibi bir forvet ve stoper daha gerekli. aslinda luganonun kesinlikle geri doneceini dusunuyordum ama iyi de olurdu elbette ama 6 yabanci sinirlamasi nedeniyle luganonun geri donusu ve hatta donmezse onun yerine yeni bir yabancinin alinmasinin zorlastigini dusunuyorum. yani ikinci planda kaldi bence stoper konusu. ve forveti yedekleme daha one cikti simdi. sonucta defansta alternatifimiz hucum hattindakinden fazla. ve dediin gibi hucum hattina illaki alternatif gerekiyor.
andrey gelsin dertler bitsin :)) hepimiz ukraynali olalim :)

Diego dedi ki...

6 yabanci sinirlamasi bizi gercekten zorlayacak gibi gorunuyor bu sezon.
dos santos un, cristian in bilica ve carlos un yerleri itibari ile ilk 11 de surekli oynayacaklarini dusunursek geriye 2 yabanci icin yer kaliyor. bunlardan birinin guiza olacaini da kesin bence. son 1 kisilik kontenjan da gelirse luganoya kaliyor. (bu yuzden anlasmayabilir yonetim gibime geliyor). gelmezse de alex veya deivid e. burda da alkolik in gorusleri geliyor aklima artik alex i yavas yavas kenar da otutturmaya baslamaliyiz bence de ve son tercih deivid olmali cogunlukla. orda da soyle bi sorun var deivid alex in gorevini onun kdr yerine getirebilirmi?? ki tam da getirebildiini soylemek mumkun degil. ama takimi alex in uzerine kurmazsa daum yani bir takim halinde savunma ve hucum yapmayi basarabilirse alex e gerek de kalmayabilir.

ps. ama sanirim daum alex i tercih edecektir deivid yerine.