28 Aralık 2010 Salı

Yargısız İnfaz...

Taurasi olayına dair B numunesinden kesin bir sonuç çıkana yazmamaya kararlıydım ancak TBF Sağlık Kurulu Başkanı olan Prof.Dr.Turgay Atasü'nün bugünkü açıklamalarından sonra tutamadım kendimi. Bakalım neler demiş Atasü açıklamalarında;

"Aslında Taurasi’nin B numunesinin 10 gün içinde test edilmesi gerekirken, Ocak ayının içine atıldı. Zaten oynayamadığı için de buna hoşgörüyle bakıldı. Taurasi’nin B numunesinde de bir değişiklik olmaz. Ben bugüne kadar böyle bir değişiklik görmedim. Çünkü bu testleri gerçekleştiren laboratuvar, pozitif çıkan sonuçları bir kaç kez tekrarlıyor. Taurasi bu duruma göre normalde 2 sene ceza alır. Dünya basketbolunun zirvesinde biri ama ne yapalım, o da kullanmasın. Hiçbir suçlu 'Ben yaptım' demez. B numunesi çıktığında göreceğiz. Tüm yapanlar inkar eder."
Yani Basketbol Federasyonu'nun sağlık kurulu başkanı kafasında kurmuş darağacını vurmuş tekmeyi, Diana'yı sallandırmış kamuoyunun önünde. Kim bu Turgay Atasü? Profesör doktor ünvanını aldığına göre branşı olan kadın hastalıklarında uzmanlaşmanın da ötesine geçmiş bir tıp insanı, peki daha başka? Daha başkası Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde geçmiş yıllarda aktif olarak yönetimde görev almış hatta Divan Kurulu Başkanlığı yapmış bir BJK kongre üyesi. Taraf olmayı ünvanına tercih ettiğini düşündüğüm Atasü'ye imkan olsa da şu soruları sorabilsem keşke;

- İlk olarak madem B numunesi ve A numunesiyle yapılan testler farketmiyor, neden yapılıyor o zaman B numunesiyle 2. bir test? Daha önce A numunesi (+) olmasına rağmen B numunesi (-) çıkan sporcular yok mu? "False positive" kavramından da mı haberdar değil yoksa sağlık kurulu başkanı?

- Peki diyelim B numunesi de (+) çıktı ve Diana'nın ceza alması kesinleşti, sormazlar mı adama WADA'nın Yasaklı Maddeler listesinde "Specified Stimulant" olarak yer alan, insan vücudunda doğal olarak bulunmayan, yine Atasü'nün kendi deyimiyle ülkeye girmesi mümkün olmayan ve 3 saatte vücuttan atılabilen bir madde olan "Cathine" kullanan Kerem Gönlüm'e 1 yıl ceza verilirken "Non-specified Stimulant"sınıfında yer alan Modafinil kullanan Taurasi'ye neden 2 yıl diye? İyi(!) aile babası veya örnek(!) bir sporcu olmasından dolayı mı doping yaptığı kesinleşen Kerem'in cezasında indirim yaptınız yoksa başka sebeplerden dolayı mı?

Yalnız Turgay Atasü değil tabii ki konu Fenerbahçe olunca mal bulmuş mağribi gibi davrananlar. Hıncal Uluç'undan Kaan Kural'ına, Ünal Özüak'ından boğazın karşı yakasının çocuklarına kadar herkeste bir bayram havası, tabii ki bu yaratılan havada başından beri bu süreci yönetemeyen aciz Fenerbahçe yönetiminin ve iş bilmez Basketbol Federasyonu'nun katkısını da es geçmemek lazım. Sırf işin içinde Fenerbahçe var diye böylesine bir yargısız infaza girişenlere de son bir şey daha; söyleyecekleriniz varsa bunun için yapılacak testin nihai sonucunu beklemek mecburiyetindesiniz, kalemlerinizi ve dillerinizi çamur at izi kalsın felsefesiyle kullanmaktan vazgeçin, bahsettiğimiz kişi taraflı tarafsız herkesin gıptayla seyrettiği tartışmasız dünyanın en iyi kadın basketbolcusu, bir tane Diana Taurasi var, başka da bulamazsınız...Bunu bilip buna göre de davranmak zorundasınız...

7 yorum:

granger17 dedi ki...

Hepsininde kafasına taurasi kadar taş düşsün,hepsinin allah cezanı versin başka allah cezsını versin diyecek başka birşey bulamıyorum 4 ocağı iple çekiyorum b numunesi negatif çıkar hepsi göt olur

Sporel dedi ki...

Yemin ederim artık midem bulanıyor bu insanların Fenerbahçe nefretinden.
Bakın ne demiş daha önce Sn.Atasü;
"Ancak Hasan Şaş'a verilen ceza Türkiye için dönüm noktası oldu. Bu olaydan itibaren insanlar 'Galatasaraylı falan dinlemiyorlar, yakalayınca cezayı veriyorlar' diye düşünmeye başladı.''
Arda'nın kortizon olayında;
Prof. Turgay Atasü, olayı doğrularken “Fenerbahçeli taraftarlar başımıza iş açtı”

Kerem Gönlüm olayı;
"Efes Pilsenli Kerem'de 'Cathine' maddesini yakaladık.Çok akıllı seçim. Helal olsun, tebrik ederim, gider öperim kendilerini. Ama biz yine de yakalamışız, aferin bize. F.Bahçe, sporcularıyla özel doping sözleşmesi yapmış."

İnsan biraz düşününce bu duruşu bir yerden hatırlıyor bu olsa olsa Beşiktaşlı duruşudur değil mi 1982-1984 Beşiktaş Kulübü Divan Başkanı Prof.Dr. Turgay Atasü?

S.erdem dedi ki...

Bence sizin yaptiginiz resmen fenerbahce fasizanligidir. Adamin yaptiginin besiktas durusu ile ne ilgisi var. Besiktas durusunu Suleyman Seba'dan Baba Hakki' dan ogren. Ezik ezik burada yazma. Eger yargisiz infaz yapmis ise de kendi ayibidir bu. Sanki kimsenin isi gucu yok fenerbahce ile ugrasacak.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Bir Besiktas durusu(!) tutturmus gidiyorsunuz, Seba ve Baba Hakki ne zamanda kaldilar? Seba'yi kufurlerle yolcu eden kimin tribunuydu?

Nasil bir durussa bu Cakici'nin yurtdisina kacmasina yardim edilmesine bile ses cikarmadi, yine nasil bir durussa protesto icin "yeter demiroren" dedigi adama 2 transferle tav olup dansozlere tas cikarircasina kivraklikla bu sefer ovgu icin sarfeder ayni sozleri...

Not:Buraya kimin nasil yazacagina karar verecek mercii sen degilsin...

S.erdem dedi ki...

Bir sey tutturdugum yok. Ben Suleyman Seba'yi gordugum andan itibaren Besiktasliyim.Bu insanlara ne zamandan kaldi diyemezsin cunku bu insanlar sadece Besiktasin degil bu ulkeninde degerleri. O zaman Lefter'e de saygi gostermeyelim,ornek almayalim. Boyle mi yapacagiz? Seba'ya kufur edenlerin kendi ayiplaridir.Demiroren'i de oldum olasi sevmedim. Sesimi de cikartiyorum yeteri kadar.Ben Fasizanlik yapmayin diyorum sadece,bu fasizanliginiz yuzunden sizin ile olan arkadasligimi bitirdim.Acik oldu mu? Istedigim yere istedigim gibi yazarim.Odtu'de Fb'li cocuklari dayak yemekten kurtardigim gunlerde oldu.Besiktas durusu budur iste.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

okudugunu anlamakta gucluk cekiyorsun galiba soyle aciklayayim...

ilk mesajinda "ezik ezik burada yazma" diyerek insanlarin istedigi yere istedigi gibi yazmasina karisan sensin, buna karsilik ben sana buna karismaya hakkin olmadigini soyledim.tutup da "Istedigim yere istedigim gibi yazarim" demen sacma olmus...acik oldu mu?

bir ornekten yola cikip besiktasli durusu budur demissin, ben de diyorum ki o zaman besiktasli durusu tribunde adam bicaklamaktir...butun iyi ornekleri alip bir "besiktasli durusu" kavrami yaratmak sacma, ayni sekilde buna inanmakta...acik oldu mu?

elbette ben de biliyorum baba hakki'nin suleyman seba'nin bu ulkenin degerleri oldugunu orada soylemek istedigim bu besiktas'in onlarin zamanindaki besiktas olmadigi...acik oldu mu?

son olarak bu blogda yazarken "gordugu yerde agiz burun kirmadan" bahseden birisinin agzina fasizan kelimesini dolayip her firsatta kullanmasi da ilginc olmus...

S.erdem dedi ki...

Yok cok iyi anliyorum. "Ezik ezik yazma" cumlesi bir onerinin ya da tavsiyenin gostergesi. Yaptirim cumlesi degil.
Besiktasliligi benim anladigim farklidir,senin algiladigin farkli. Ben ilk once insan sonra Besiktas diyorum. Fenerbahce Cumhuriyeti diye soylemler gelistirmiyorum.Paranoyakca Fenerbahce ile ilgili senaryolar yaratmiyorum. Fasizanlik ile bir olaya verdigim tepkiyi birbirine karistirma cunku birbirinden bagimsiz olaylar. Daha uzatmak istemiyorum, sadece Besiktas durusu diye yazildigi icin bu olaya tepki gosterdim. Sag olasin. Saglicak ile.