1 Eylül 2010 Çarşamba

İçimizdeki Amerikalılar

Pazartesi akşamı tv karşısına oturmuşuz, ABD-Brezilya grup maçını izliyoruz. Brezilya gayet güzel mücadele ediyor ve maç kafa kafaya gidiyor. Maçta son saniyeler oynanıyor, ABD 70-68 önde, Brezilya’dan Huertas serbest atış çizgisinde, ikisini de atarsa maç uzatmaya gidecek ama ikisini de kaçırıyor, ribaundu Barbosa alıyor topu potaya yolluyor ama top girmiyor ve maçı ABD kazanıyor. Tribünlerde ise ABD’nin kazanmasına sevinen, kaçan şutlardan sonra yumruklarını sıkıp sevinen, birbirlerine ‘çak’ yapan içimizdeki Amerikalılar. Hayır bu ülkenin basınında ve üst düzey yöneticileri arasında yeterince Amerikan aşığı, satılmış insan var, sizlere noluyor kardeşim. Nedir içinizdeki bu Amerikan sevgisi? Bırakın mahallenin zengin ve şımarık çocuğuna iyi bir ders verilsin, bırakın bir kez de küçük çöp büyük çöpten hakkını alsın.

Bakın Diego Abim'e de biraz feyz alın. Kendisi geçen şampiyonadaki maçta, ABD tribünlerine ne güzel ifade etmiş hislerimizi...

4 yorum:

Diego dedi ki...

ya memlekette dunya basketbol sampiyonasi var. dun aksam da hatta onunden gectim ankara spor salonunun (eski adiyla ankara arena'nın) ama hic mi hic cekmiyor beni bu oyun. renkler de sari lacivert olmayınca izlenmiyor bile.

ama ilgisi olmayan biri olarak da sampiyona varmı yokmu farkında bile degilim. yeteri kdr reklamı yapilamamis mi ne?

HoAmca dedi ki...

eskiden tek şehirde oynanırdı maclar tum macları bir sekilde takip edebilirdik simdi 3 tane mac veriyolar. onu da cok guzel seciyorlar!!

reklam konusunda yıldızların hicbirisinin gelmemesi etkili olmustur tabi ama ilgili biri direklere konan basketci maketlerini bile farkeder.

bir de dunya kupasından yeni cıkmısız kesmiyor tabi basketbol sampiyonası.

Diego dedi ki...

tek fark edilen o maketler ve salon civarındaki bir kac afis, billboard reklamı
yada benim gibi basketbola ilgisi olmayan biri icin oyle.
yine de hani madem buyuk bi org ise bu olay benim bile gozume kulagima sokmalalari gerekirdi belki de.

HoAmca dedi ki...

tek sehirde yapılacaktı, sonra artırıldı antalya yerine kayseri eklendi, abd ben antalyaya gelmem istanbulda oynarım dedi.. vs vs.
bu nedenler, wild card uygulamaları, e bi de ustune nba'in golgesinde kalmak fiba organizasyonlarını zaten gozden dusuruyor. yani bırak duya kupasını final four kadar ilgi cekmemesi normal.

bi de basketbolun bir numaralı uluslararası organizasyonu artık olimpiyatlar.


yani senin anlayacagın o kadar da buyuk bi org. degil.