22 Eylül 2010 Çarşamba

Hatice'ye Değil Neticeye Bakmak

Daum’u yere göğe sığdıramayanlar, Aykut’un hala Daum’un sistemini, oyununu oynattığını söyleyenler, Bjk maçında Daum’un aynen yapacağı hareketi (Alex-Cristian değişikliğini) düşünmeden Daum olsa kazanırdı bu maçı muhabbeti yapıyorlar hala. Çakayım Daum’a. Yaşattığı şampiyonluklardan çok takıntıları ve yaşattığı travmaları hatırlayacağım.

Dolamışlar bir Alex-Aykut muhabbetini dillerine sahada oynanan oyunu görmüyorlar. O dakikada Alex’ten başka kimi çıkarabileceklerini düşünmüyorlar. Girene değil de çıkana takılmış herkes. Alex yerine başkası çıkmış olsa sanki takım geri yaslanmayacakmış sanıyorlar. İleri gitmeyi sadece Alex’in paslarından ibaret zannediyorlar. Hatice’ye değil neticeye bakar olmuş herkes.

Al gülüm ver gülümden başka bir şey oynamamış Bjk’yi yere göğe sığdıramıyorlar. Neymiş %60’a %40’mış. Neymiş 350 isabetli pasa 150 isabetli pasmış. Fenerbahçe’nin geçen sezon böyle oynayıp da kaleye tek şut atmadığı maçlarını ne çabuk unuttunuz. O maçlarda ettiğiniz küfürleri, beğenmediğiniz oyunu ne çabuk unuttunuz da Bjk’nin bu oyununu şimdi alkışlıyorsunuz.

20 yorum:

HoAmca dedi ki...

sokayım daum'a ne ya, aykut'u severken daum2u niye yeriyorsun.
sanki biri 10 şampiyonluk yaşatmış birisi de şampiyonluk yüzü görmemiş..


aykut'u her durumda her maçta alex'i çıkardığı için ya da her maça onunla başladığı için eleştiriyorum. tek bir maçta oyuncuyu çıkrabilirsin. ama alex'e takma hoca.

aspayze dedi ki...

İster haticeye bak ister neticeye; Daum, TD olarak 100 tane Aykut eder.

Adsız dedi ki...

sokayım daum a ? daum un fb de kaç şampiyonluğu var biliyor musun ? 2 adet ! yani 17 şampiyonluğumuzdan 2 si daum un eseridir , hatta tamamen daum un eseridir , kaybetti 2 şamp. luk ise daum un eseri değildir , denizlide maç 16 dk. uzamadı 16 defa durdu ! orada normal şartlar altında bi maç yapıldı mı ? anelka nın eli diye diye arkamızdan işler çevrilirken sn. aziz başkan horoz gösterileri yaparak düşmanın ekmeğine yağ sürüyordu ,geçen sene kaybedilen şamp. lukta aynı trabzon yatacak ,fb kalecileri bağlamış diye kamu baskısı varken senin klübünün başkanı neredeydi ,karşı atak neredeydi asıl bjk bursa ya yatacak diye , sokayım o vakit ben böyle işe ! daum 2 finale geldi getirdi takmı ,diyelim daum trafik kazası geçirdi öldü , ne olacaktı fb o finalleri kayıp mı edecekti kazanacak mıydı ? değişen bişey olmayacaktı finalleri kaybeden daum değil aziz başkan dır ...bu arada daum geçen sene devre arasında bana sol kanat ve santrafor (dentinho,dzucak ve janko) yu alın dedi aykut engel oldu ,gökhan ünal ı al dedi , geçen sene kaçan şampiyonlukta kimin opoayı büyük ? sportif direktörün , hernedense aynı sportif direktör stoch ve niang ı aldı 5 ay sonra ...

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Daum'un kacan sampiyonluklari konusunda da Hatice'ye bakabilseymissin keske...

Diego dedi ki...

sokayim degil bi kere cakayim :)
ama tamam haklisiniz. su ahval ve serait icinde daumcu takılanlara kızıp kendisine soyledigim lafi geri aliyorum. onun da sevilecek ve yerilecek yanlari vardi ama bu yazinin konusu degildi. malesef yorumlar bu yonde gelmis.

soylemek istedigim insanlarin Alexti Aykuttu Daumdu derken sahada oynanan oyuna, kimin ne yapip yapmadigina bakmadan sadece alex girdimi ciktimiya takilarak yorum ve elestiri yapmalariydi.

HoAmca, takıntı kısmı haric alex yorumunu anlamadim. ki takıntı konusunda aynı dusundugumuzu biliyorum.

aspayze, aykut un daum dan iyi TD oldugunu soylemedim henuz :)

macaninpapazi, tanıyanlar bilir hakkaten hafizam zayiftir. kac yilinda hangi td ile sampiyon oldugumuzu nadiren hatirlarim. ama daum un takımın basında oldugunu bildigim 2 travma var. anlamadigim sey neden kazanılan sampiyonluklar sadece daum un oluyor da kaybedilenlerin daum ile alakası olmuyor? bunu aziz yildirimin son maclari masa basinda kazanmamis olmasina mi dayandiriyorsun? daum un kazandigi sampiyonluklarin oyle olmadigini nereden biliyorsun? daum olseydi gibi farazi muhabbetlere ise hic girmiyorum.

amarilla, kacan sampiyonluklarin haticesini de, yillar once catida omuz omuza izledigimiz mactan sonraki halin ve Diego Jr i gecen senenin final macina gonderdigimde hissettiklerim gibi neticelerini de gayet iyi hatirliyorum.

son olarak, bu yazı genel durumdan ziyade besiktas maci ozelinde yazilmistir aslında, onu da belirtmis olayim.

Sekhranikos dedi ki...

Sokmadan çakılabiliyorsa şahane bir durum:)

Aykut Daum kıyaslamasını boş bulunmana vereyim yoksa CV leri yanyana koysan Daum TD ise öteki çırak dahi değil. Aykut TD ise Daum çok başka bir "şey".

Bu alex meselesinde ise Aykuta gıcık olma sebebim yalancı oluşu. Adam gibi adamlığı sadece soyadı kafiyesinden olduğundan mütevellit adamlık yaparken sorun yaşıyor yalan söylüyor açıkca.

Her ne halt oynatacaksa "hızlı" olarak, hızlı futbolu futbol zekası yüksek bedenine hakim adamlar oynar. Yani sabri ile hızlı futboıl oynayamassın. Bu aralar ispanyada döktüren mesutda netekim beygir değildir, jet motoruda kullanmamaktadır. He dersenizki messi ronaldo derim ki Oha! o adamların takımıda barcelona real madrid zaten.

Velhasıl bu aykut kardeşimiz kendi efsaneliğini darmadağın eden bu brezilyalı kardeşi çekemiyor ki açıkca gelir gelmez nerdeyse ilk basın toplantısında satışından ve satış tarzından belli idi:)

Çıkıpda Alexi hızlı futbola uymamakla suçlayan arkadaşları silkelenmeye davet ediyorum. Eğer bu takım gerçek manada hızlı oynayacaksa o oyunu şu anki takımda oynayabilecek ilk adam alexdir. Haliyle aykutun dahi kafasındaki sistem için sahaya ilk yazacağı adam alex olmak zorundadır. Hee maç içinde değiştirir, ilk 11 başlatmaz normaldir, değişik planlar uygulayabilir ama bunu performans odaklı yaptığını söylediğinde afedersiniz kocaman bir hassst çekiyorum beyefendiye layık olduğu veçhile!

Daum içinse sadece bir önemli şey hatırlıyorum. İstediği kadro hiç bir zaman kurulmadı yönettiği 4 sene boyunca. Son senesinde ise SD gibi -hafıza kartı gibi oldu- uyduruktan teyyare bir sistemein altına konuldu bunalara rağmen, ondan izinsiz ceza kesmelere rağmen son haftaya kadar getirdi. Haliyle Daumun yeri ayrıdır 30 yıla yakın taraftarlığımda birde veyseli severdim netekim:)

Diego dedi ki...

Sekhranikos, neden cakilmasin? :)
yalniz benim aykut fetişisti gorundugum kdr bircoklarının da (senin gibi) daum fetişisti gorundugunu soyleyeyim. ha raist haric bu blogun diger yazarları biliyor ki degilim. ben de aykut u en az senin kdr en az raist kdr elestiriyorum. ama senin yada baskalarının daum icin yaptigini bende ona yapiyorum suanda. hani istedigi takim kurulmadi ondan hbrsiz ceza kesildi masallari uyduruyorum.

ama bu yazinin konusu (tekrar soyluyorum) ne alex aykut iliskileri ne daum aykut kiyaslamasidir. aslinda bunlardan cok taraftar elestirisidir. sahadan oynanan oyuna bakip gormeden bu alex aykut daum ekseninde surekli aynı seyleri soyleyip durmalarıdır. kimileri aykuta kimileri daum a kimileri de alex e giydirmek icin gercekte olanlarin disinda bozuk plak gibi takıntılarını yazmaktadır.

ama malesef goruyorum ki herkes olanları kendi penceresinden gormek istedigi gibi gorup yorumluyor.

yazinin oznesi kim hickimse dikkat etmiyor...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar çakayım ! veya sokayım ! ne farkı var , anlatılmak istenen ne ? ona bakalım ! icabında bende çakayım daum a ama aykut hoca gelirse yerine orada durun derim olay bu ! daum u bende yetersiz buluyorum 2 finali kazanacak takım ın hocasını seviyor ve arıyorum ben(ki o 2 finali kaybeden daum değil aziz yıldırım dır ) , yani daum gitsin yerine ondan daha iyisi gelsin demek değil midir ? bu , buna karar verecek kişi kimdi ? sportif direktörümüz o kimi getirdi ? kendini ! ben mesela arsenwenger ,lucescu ,capello ,benitez, ranieri ve veya benzeri bir ismi bekliyordum ,çünkü bu isimler daum dan daha kaliteli teknik adamlardır , başarılı olur olmaz ama fb vizyonu budur ,appiah aulerio gönderip josico maldonado yu almak değil ,madem maçan yiyor zico yu daum u aulerio yu bi çırpıda harcıyorsun o zaman daha iyisini getireceksin , getiremezsen ,sonrada dönüp aulerio şöyleydi zico böyle kötüydü dersen o zaman çakayım ve sokayım ben böyle işe derim ...

Adsız dedi ki...

Bu daum'a hoca diyip Aykut'a laf atanlara 2 maç izlemelerini öneriyorum..Çok yabancı maçlarda değiller hani.Geçen seneki Kayseri deplasman maçı ve evimizde oynadığımız Beşiktas maçı..Lütfen birileri izlesinde söylesin bu seneki oyundan çok mu farklı oynamışız..Kayseri deplasmanında 20 pozisyona girmişizde atamamışmıyız ki bu seneki kayseri çok daha iyi..Geçen seneki Beşiktaş maçında Volkan çıkardı bu sefer çıkaramadı..Hemde geçen seneden çok daha fazla pozisyonumuz var ve bu bjk da geçen senekinden daha iyi..Aykut değiştirecekti fakat hala Daum gibi derseniz anlarım ama Daum'a hoca diyip Aykut'a laf atmak insafsızlıktır..Unutulmasın övdüğünüz Daum'lu Fenerbahçe geçen seneki Gs deplasmanında o selçuk'un golü olmasa lige 8-9 hafta önce havlu atıcaktı..İlk 3'e bile giremeyebilirdi..

aspayze dedi ki...

@Diego

Daum Fetişisti diye damgaladığın -herhalde ben de bu gruba dahilim- kişilerin hemen tamamı Daum'u, Maurinho, Capello yada Angelotti gibi neredeyse gittiği her takımda başarılı olmuş hocalarla falan kıyaslamıyorlar. Hatta bazı takımlarda başarısız olmuş Van Gaal, Ranieri yada Benitez gibi hocalarla da kıyaslamıyorlar. Bizler Daum'u Türkiye'yi tanıyan iyi bir sistem hocası olarak görüyoruz.

Ben 70'leri değerlendirebilecek kadar iyi hatırlamıyorum ama 80 ve 90'lar dün gibi gözümün önünde. Yılarca asla sistem takımı olamamış, zaman zaman oyunculara dayalı iyi futbol oynadığı dönemleri bulunan ama bunu asla 1 sezonun ötesine taşıyamamış bir takımdık.
70'lerin sonunda ciddi bir altyapı yatırımı yapan BJK ve 80'lerin başında Derwall ile ekol oluşturmaya başlayan GS'nin gerisinde kalmaya başladık. Bir önceki yılın parlayan 3-4 futbolcusunu transfer etmek şampiyonluk ve başarı için yeterli olmamaya başladı. Eskiden bu yöntemle en çok 3 sezonda bir şampiyon olunabilirken 84-85 şampiyonluğunun ardından Daum'un takımın başına geçtiği 2003-2004 sezonuna kadar ki 18 sezonda sadece 3 şampiyonluk, 6 ikincilik, 1 üçüncülük, 2 dördüncülük, 4 beşincilik, 1 altıncılık, 1 sekizincilik kazandık. Türkiye kupasında oynayabildiğimiz final sayısı ise üç, üç defada 2.lig takımlarına elenmişiz ayrıca. Avrupa'da 2.turun ötesi zaten hiç olmadı ve eğer yanlışım yoksa Eylül ayı sonrasını hiç görmedik. 80'lerin ortasından itibaren gazetelerde sıkça yeralan "Arkayı Fenerleyelim" ve "Acıların Takımı" başlıklarını bunca yıla rağmen hala unutmadım. O yıllar çok kötü dönemlerdi çünkü en iyi olduğumuz zaman dahi ezeli rakiplerimize tam bir üstünlük kuramıyorduk. Bu yıllarda tüm potansiyelimize ve tüm büyüklüğümüze rağmen ligi domine eden takım olamadık.

Ama herşey 2003-2004 sezonundan sonra değişti; bu kısacık süreçte 3 şampiyonluk gördük, 2.si son anlara kadar biri son haftaya kadar şampiyonluğun kovalandığı 3 ikincilik gördük, 4 kupa finali gördük. Bu dönemdeki Avrupa başarısı zaten Fenerbahçe tarihinin geri kalanının toplamını kat be kat aşar. Ama hepsinden önemlisi bu sürecin en kötü anlarını yaşadığımız Aragones zamanında bile ezeli rakiplerimize mutlak üstünlük kurduk, ligi domine ettik. Karşımıza ancak kutsal ittifaklar yaparak çıkabildiler, ikisi yetmedi, üçü yetmedi, hepsi birleştiler. Biz ise ligin ensesi kalın kurdu olduk çünkü kendi işimizi hep kendimiz gördük. Ben bu güzel dönemi başlatan adam olduğu için Daum'cuyum, bizi bir sistem takımı yaptığı için Daum'cuyum, eldeki imkanları hiçte kötü kullanmayıp bizi hep iddianın içinde tuttuğu için Daum'cuyum.

Keşke geçen yıl SD ve yönetim de Daum'a yeterli desteği verseydi, o anlamsız operasyonlar yapılmasaydı. Keşke Daum transfer isterken, takımın kanatlarında bir tane bile orjinal kanat oyuncusu yokken bir iki tranfer yapılsaydı. Keşke başarısızlık -son dakikada kaçan şampiyonluk başarısızlık ya- adil bir şekilde paylaşılsaydı. Keşke o transferleri yaptırmayan SD ödül olarak TD yapılmasaydı. Keşke yönetim yanlışını kabul etseydi.
Muhtemelen şunları hiç söylemeyecektik; Keşke daha eylül gelmeden Avrupa'ya veda etmeseydik, 5. haftadan ümitlerimiz tükenmeseydi. Keşke "Acıların Takımı" başlıkları geri mi geliyor korkularına kapılmasaydık.

Diego dedi ki...

@macaninpapazi,
anlatılmak istenen seyin altını 2 kere cizmeme ragmen sen bildigini okumaya, tekrarlamaya devam ediyorsun. evet daum kaybetmedi o 2 finali. ben kaybettim.
aziz yildirim arsen wenger ile benitez ile anlasmis da aykut istememis aslinda daum dan daha kaliteli deiller die. hem de lugano ile uruguay kültürü üzerine latince bir konuşma yapacak kapasiteleri yok die.
sanki kulubu yoneten transferleri yapan son karari veren aykutmus gibi. aykut un en fazla onerebileceigini son karari ise her zaman diktatorun verecegini goremeyecek kadar nefret ettiysen aykut tan gozlerin de baska birsey gormeyecek durumdaysa ben daha da diyecek birsey bulamiyorum sana.

@aspayze,
sunu oncelikle soyleyeyim fetişist lafı raist in dunku mailleri ve postu uzerine dileme dolandı. yoksa ben anlamini dahi bilmezdim :p ama yaptigim sey damgalamak asla degil. adlandirma, nitelendirme diyebiliriz belki ama hani sanki daha kotu bir anlam iceriyor gibi geldi damgalamak ve kimseye karsi oyle zorlasan hakaret bile sayilacak bir kelime kullanmak istemem.
bununla birlikte tesekkur ederim, niye daumcu oldugunu, bakis acini gayet guzel aciklamissin (benim yapamadigim sekilde).hatta daumla birlikte o donemi baslatan diger insanlari da anabilirdin.
keskelerinin coguna da katilirim ayrica. ama insanların, aziz yildirim gibi bir diktatorun oldugu yerde transfer yapalim yapmayalım kararının aykutta oldugunu dusunmelerini anlamıyorum. aykut kocaman ın TD lik gorevini de bir ödülden ziyade her fenerbahcelinin yapacagi gibi hangi durumda olursa olsun boyle bir teklifin geri cevirilmeyecegi gerceginden yola cikarak kabul ettigini dusunuyorum. ki yonetimin de aykut a odul verelim mantigindan cok gotumuzu kurtaralım yoksa daum u yedikleri gibi bizi de yicekler korkusu icinde bu hamleyi yaptigini dusunuyorum.

ayrica bir daumcu da aykutcu olabilir yada tersi :) yada daum yerine alex yaz. farketmez. yeterki sahada oynanan oyunu gorebil.

HoAmca dedi ki...

aspayze'ye aynen katılıyorum, kendim yazmış gibi okudum.

derbilerde kurduğumuz üstünlük bari bitmesin şu dönemde.

Adsız dedi ki...

DİEGO YA ;
1. o finali sen kaybetmedin , o finali Aziz yıldırım kaybetti(bi sonraki konudaki yazımı oku)
2.aziz y. arsen wenger ,benitez i getirmedi çünkü takımın arsen i benitez i aziz yıldırım (bi sonraki yazımı oku)
3. arsen wenger ve benitez 5 dil biliyorlar , wenger iktisatçı ,benitez tarih konusunda eğitim almış , onlar felsefe sahibi insanlar ,yani lugano ile latince felsefe yapabilirler ,ama benim anlatmak istediğim bu değil ,ben etkileme gücü ,elektrik ,karişzma ve liderlikten bahsediyorum ...
4.klübü yöneten aziz yıldırım biliyoruz bunu, o zaman aykut niye kendisini bu göreve layık görmediği halde ,aziz onu başa geçirebildi aykut hani çok prensip sahibiydi ben bu takımı yönetemem niye diyemedi , sana göre bu durumda aziz yıldırım hemen istifa etmeli ,ki bencede öyle ! galiba senle aynı görüşteyiz ama sen beni yanlış anlamışsın ,ben bu yazımda aykut sonraki konudaki yazımda ise aziz yıldırım eleştirisi yaptım ikisini bir arada değerlendir...

Adsız dedi ki...

sen beni iyi anlamamış olabilirsin ,ben aziz yıldırım ve aykut u eleştiriyorum , ikiside bugünkü başarısızlıkta başrolde , aziz yıldırım en başta olmak üzere ...

Sekhranikos dedi ki...

30 seneye yakındır tuttuğum fenerde üç hoca döneminde takımdan gayet memnun idim. Veysel, Low ve Daum.

Daum fetişi gibi görünüyor olabilirim:)

KAybedilen finallere gelince. garip bir durum var. İki finalin sonrasında başkan kendini başarılı bularak gitmedi. heleki geçen sene. Tv lere çıkıp bir gol atsak bu gün başarılımı kabul edecektik mealinde bi konuşma yapıp herkesin takımın başarılı olduğundan dem vurdu ama ne hikmetse daumu kovdu.

Sıkıntı bizim başkanda ki son düğün olayında gördüğümüz kadarı ile beyin lise kızı beyni. Denizli faciası beyinden yemiş gibi duruyor:))

Diego dedi ki...

@macaninpapazi,
aykut un kendisini bu göreve layık görmediğini nerden cikardin? benim bir beyanatimi oldu bu yonde acaba?

@Sekhranikos,
veysel ve löw donemlerini ihtiyarlıgın sebep oldugu hafiza kayiplarindan dolayi :p pek hatırlamıyorum ama daum un takımın basında oldugu donemlerde takimin oyunundan tam anlamıyla memnum oldugum maclarin sayisinin az oldugunu biliyorum. ama takimin bir sekilde kazanmasi ve yarisin icinde olmasi kazanma hırsı ile dolu bunyelerde begenilmeyen oyunun bile kabul edilmesini saglıyor.

denizli baskanın beyninden yemiş ama hala daum u gonderip aykut u getirerek hepimizin gazini almayı ve basınında yardımıyla hedef sasirtmayi basardi yine. bakalım nereye kdr devam edecek bu manevraları.

Adsız dedi ki...

güzel ! şimdi iyi bir noktaya geldik ! o zaman soruyorum sana aykut kendini bu göreve tam olarak ne zamandan beri layık görüyor ? mesela daum takımın başındaykende bunu düşünüyor olabilir mi ? mesela , ..eğer öyleyse geçen sene devre arası daum sol kanat ve santrafor(isimde vererek) istediğinde bildiğim kadarıyla transfere ihtiyaç yok diyen sportif direktörümüzdü , bu durumda teknik direktörün isteği yerine getirilmediyse ,sence kaçan şampiyonlukta aykut un payı ne kadar var ? ve son olarak senin fikrin ne ? sen sezon başı bu takımın başına aykut u getirir miydin ? yoksa madem geldi severiz kendisini arkasında duralım modunda mısın ?

(not: aykut insan ve futbolcu olarak benim idollerimdendi ama burada tartıştığımız aykut değil fb teknik direktörlüğü koltuğu )...

Diego dedi ki...

sorularına kısa net cevaplar vermeye calisacagim.
-aykut un kendini bu goreve layık gorup gormedigini bilmiyorum.sadece kendi beyanatimi yoksa senin cikarimin mi onu sormustum.cevabımı aldım.
-daum takımın basındayken kendisinin takımın basına gecermiyim, gecerim diye dusunup dusunmedigi ise sordugun bunu da ancak kendisi bilir. ama bence dusunmuyordu. ki son haftada sampiyonlugu kaybedip de daum un gonderilecegini hicbirimiz bilmiyorduk, dusunmuyorduk. ki sampiyon olsak daum gonderilmeycekti de muhtemelen.
-kacan sampiyonluk da aykut un payi herkes kadardır. ben bir yada birkac kişiyi suclamıyorum kacan sampiyonluk icin. bircok kisinin rolu vardi bence. az veya cok. tribunlerden daum a yonetimden aykut a.oyunculardan medyaya.
-ben olarak getirebilirdim de getirmeyebilirdim de aykut u TD olarak. bu alternatiflere anlasip anlasamamana, bircok etmene gore degisebilir. ama aziz yildirim in yerinde olsam kellemi kurtarmak icin aykut u getirirdim, bicilmiş kaftan olarak. aragones ten sonra daum u getirdigi gibi.
-bircogumuzun bircok istegi ve fikri var hangi TD hangi oyuncu olsun konusunda. ama malesef imkanımız yok onları alıp satmaya. haliyle her td de oldugu gibi aykut icin de geldiyse yapacagimiz birsey yok.yada guiza gonderilmediyse.ve aykut u sevdigim icin de destekliyorum elbette. ama bu elestirmedigim ve sadece sevdigim icin destekledigim anlamına gelmiyor. ki desteklemekten ziyade bekleme modundayım aslında. yani saygı sevgi duydugum bir insana zaman veriyorum. varsın bir yıl daha sampiyon olmasın fener.
fener taraftarında anlamadigim ve kabul edemedigim, kızdıgım konu bu. hemen carmıha germe istegi.
enke nin kalede oldugu o tek macta ordaydım. rezil bir durumdu. ve o alıskanlık hala devam ediyor taraftarda.

aspayze dedi ki...

@Diego

Aykut Kocaman konusunda benim kafam çok ama çok karışık.

Benim de gençlik idollerimden birisidir Aykut Kocaman. Abartısız ve kimseyi rencide etmeyen gol sevinci ile tam dibe vurmuşken attığı bir golle bize tekrar hayat verişi ile medyatik olmayan tarzı ile unutulmaz bir futbolcuydu. O zor yıllarda takımın içinde parlayan mücevherlerdi; Aykut, Oğuz ve Rıdvan.

Ali Şen; "Aykut'a kral, Oğuz'a imparator, Fenerbahçe'ye ise acıların takımı diyorlar. Bu işte bir gariplik yok mu?" diye çattığında ve sezon sonu şampiyonluğa rağmen onları gönderdiğinde ne çok kızmıştım Ali Başkan'a? Gönderilişlerine Aykut Kocaman'ın Trabzon maçı sonrasında söylediği ve benim hala alkış tuttuğum o sözlerini bahane etmesine ise daha da kızmıştım.

Tekrar Fenerbahçe'de görev almasına da bu sempatim nedeniyle çok memnun olmuştum açıkcası. Devre arasında transfer yaptırmayışı ile ilgili Aykut Kocaman hakkında çıkan iddiaları da; "Olmaz öyle şey, mutlaka birilerini aldıracaktır. Herkesin apaçık gördüğünü Aykut Kocaman nasıl göremez ki?" diyerek görmezden gelmiştim. Hatta en sonunda kimsenin alınmamasını büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla izlerken, yapılan operasyonla sağ kanattaki tek ciddi alternatifimiz gönderilirken dahi Aykut Kocaman'a bir hata konduramadım. Sezon sonunda benim kafamdaki o asil adamdan Başkan ve yönetim kurulunun karşısına geçip; "Bir başarısızlık varsa futbolun başındaki kişi olarak baş suçlusu benim ve görevimden ayrılıyorum. Yok eğer içinde bulunduğumuz durumu başarısızlık olarak tanımlanmıyorsanız, bize imkan verin eksiklerimizi giderelim ve çok daha güçlü olarak devam edelim." diyerek Daum'u ve tüm ekibi sahiplenmesini beklerdim. Hiç böyle birşey olmadı; durum büyük bir başarısızlık olarak lanse edildi ama tek suçlu Daum ve ekibi ilan edildi. Başkan, yönetim kurulu ve sportif direktör bir güzel aklandı. Sportif direktörümüz futbolun başı durumundan futbolun tek adamı konumuna terfi ettirildi. Bu arada Daum yatıp kalkıp dua etsin anons rezilliğini de başına yıkabilirlerdi. Ama ben burada da uyanamadım, hala daha kafamdaki efsane adama toz konduramıyordum. Tabii ki TD olarak yetersizliği konusunda tereddütlerim vardı. Üçü de son derece değerli ve iyi futbolcular olmalarına rağmen takımın mevcut yapısına tam uymayan yabancı transferlerini gerek forumlarda gerekse bloklarda kuşkuyla karşıladığımı yazmıştım. Merak ve endişeyle maçları bekliyordum, herşey yolunda gitsin diye bir yandan dua ederek.

Son aylarda şahit olduklarımız Aykut Kocaman'ın TD olarak kifayetsizliği konusunda artık kafamda bir soru işareti bırakmadı. Ama biz Aragones'e bile sabrettik Aykut Hoca'ya da en azından çoğunluk ikna olana kadar sabredilmeli diye düşünüyordum. Fakat Alex'i hedef gösterdiği, hemde şark kurnazlığı yaparak, sanki sadece istatistik veriyormuş gibi "Son 5 yılda sadece 1 şampiyonluk var." diyerek taraftarın önüne atmaya çalıştığı zaman benim kafamdaki efsane yok olup gitti. Kendisine zamanında yapılmış oyunu bugünün kaptanına yapması hiç affedilir bir şey değil. Bu saatten sonra bir mucize olur da başarılı olursa TD'miz olarak kendisini alkışlarım ama kafamdaki idol ölmüştür. Şu ana kadar Fenerbahçe'de birşey başaramasa bile kendi efsanesine zarar vermeyi başardı.

Adsız dedi ki...

sorun aykut da değil daum da da değil ,sorun bu klübün futbol şb. sini kendi kişisel kaprisleri için perişan eden tek adamlık yapısında , volkan ballı ,önder özen i bile arıyor bu futbol takımı , aulerio,tuncay,appiah ruhunuda , zico babacanlığını daum disiplininide , hatta nobre yi rüştü yü , serkan ve servetin mücadelesini bile , ve dahası iş bilen yöneticilerinide , elinde bir değer varsa onu kaybetmeyeceksin ,şimdide alex i kaybettik , adam resmen fb ye küstü ,bitirdik ,neymiş koşmuyormuş , peki alex siz tk koşuyor mu ? ben fark göremiyorum ! şu fb taraftarına bunu layık görenlere ahhh ! ahhh ! diyorum , saygılar ...