18 Haziran 2010 Cuma

Siz Gönderemiyorsanız, Biz Gönderelim!

Christoph Daum, iki sene daha görevinin başında kaldığını açıkladı, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi de doğruladı. Daum’un Roland Koch haricindeki tüm yardımcılarının görevlerine ise son verildi. Bu kararda yönetimin ağır tazminat maddelerinin altında kaldığı açıkça görülebiliyor.

Aziz Yıldırım’ı her zaman kalpten desteklemiş bir insan olarak artık yapılanlara iyimser yaklaşabilmem mümkün değil. Sen Fenerbahçe’sin bir kere, Daum gibi kariyeri muhteşem başarılarla dolu olmayan bir hocayı getirmek için seni bu kadar zor durumda bırakacak tazminat maddesi koymak zorunda olmamalısın. Hiç mi görmediniz Beşiktaş’ın Del Bosque’den çektiklerini? Hiç mi akıllanmadınız, hiç mi ders almadınız Aragones ile yaşadıklarınızdan? Sözleşmeye 13 milyon tazminat yazana kadar lig şampiyonluğu 10, Avrupa Ligi şampiyonluğu 25 milyon avro yazarsın, sonra arkana yaslanır olacakları izlersin. Ayrıca 300 milyon bütçem var diye hava atıp 13 milyonu ödeyememek de ne ola ki?

Yöneticiysen kararının arkasında durman gerekmez mi? Sen bu adamı Denizli’de yaşattığı son maç faciasından dolayı sepetlemedin mi? Tükürdüğünü yalar da bu adamı geri getirirsen, o da sana yaptığın hatanın bedelini seninle dalga geçerek ödetir işte Trabzon maçında tek forvetten dahi vazgeçmeyerek; deja vu! Sonra da çıkar “başarılıydık ama şanssızdık” der, yönetim olarak sen de söz birliği yapmak zorunda kalırsın. Hadi Denizli şanssızlıktı, Trabzon şanssızlık olamaz. Olan oldu da, yönetim olarak hala bu hocaya göz yummak büyük Fenerbahçe Camiasıyla dalga geçmekten ve yönetimin net başarısızlığından başka bir şey değildir.

Sayın Aziz Yıldırım, bu camia artık futbolda başarı bekliyor sizden, adam gibi bir hoca, adam gibi transferler istiyor, kürek şampiyonlukları değil (bu arada kürekte kupayı da bir puanla Galatasaray’a kaptırdık geçen hafta). Daum vurdumduymazdır, utanmayacak da siz ne yüzle bu adamı taraftarın önüne çıkartacaksınız? Kombine, taraftar kart, forma satarken insanlara ne diyeceksiniz? Stoch dışında transferde sesiniz soluğunuz çıkmadığı gibi derhal gönderilmesi gereken, altyapıda denense bile kapı gösterilecek olan Güiza hala kadrodaki yerini koruyor. Daum kaldığına göre yine Kazım’ın dilinden anlamayacak, adamı oynatamayacak, Semih ise ya başka kulübe kaçacak ya da yine kulübeye tüneyecek. Daum, sportif direktör Aykut Kocaman ile sorunlar yaşadığını, arkasından gizli saklı konuşulduğunu, yönetimin istediği transferleri yapamadığını açık seçik söyledi iki gün önce. Yeni bir sezona bu huzursuzluklarla başlanacak. Bunları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz acaba?

Kaale almadığınız çok belli olan bu cefakar taraftar artık güçlü ve akıllı bir yönetim istiyor, tutulamayacak şampiyonluk sözleri değil. Kulübün dev potansiyelini akılcı kullanıp başarıya çevirmenin zamanı bugün gelmediyse ne zaman gelecek?

Bir yerden başlamak için henüz o kadar da geç değil. Kimsenin bize bu işkenceleri göz göre göre çektirmeye hakkı yok. Daum ve Güiza’yı gönderemiyorsanız, parası neyse biz verelim de öyle gönderin. Yoksa 12. adamı kaybettikten sonra düşünmek için artık çok geç kalınmış olacaktır.

Not 1: Gelin böyle bir kampanya başlatalım, destek verelim. Sesimizi, isyanımızı duyuralım. Gerçekten parası neyse biz Fenerbahçe taraftarları olarak verelim. Yeter ki bunlardan kurtulalım. Bir sezonu daha kaldırıp çöpe atmayalım daha başlamadan.

Not 2: Yazı, işyerinden arkadaşım MegaEmin™ tarafından kaleme alınmıştır.

15 yorum:

Diego dedi ki...

hakikaten oyle be mudur icabında parası neyse verelim gondersinler bunları artık. bıktık hem daum dan hem güiza dan.
yonetim basiretsizlik gosterip bunları hala kadroda tutacaksa kisa zamanda kendilerinin de gonderilecegini kabul etmis demektir.
basarısızlıkları ustlenmeyip saga sola camur atmakla olmuyor bu isler.
ne pahasına olursa olsun bu basarısızlıkta buyuk pay sahibi olanları gondermek gerek. kimsenin parayı on planda tuttugu yok. daha once kimlere kimlere bi suru bos yere para harcadık. bundan sonra da harcanacak. ama yeter artık kurtarın bizi bu beceriksiz vizyonsuz insanlardan.

MegaEminTM dedi ki...

Ligin son maçından önce Fenerium'dan bayrak aldım, adam orda sardı verdi, eve götürdüm daha ambalajı bile açılmadı. Hayret ettim bu yönetim taraftarın aynı yıkıcı duyguları bir kez daha yaşamasına nasıl göz yumdu diye. O gün sarı lacivert olan herşeyi (halı ve koltuk hariç tabi ki:)) dolaba kaldırdım, Daum ve Guiza bu takımdan gidene dek(en azından Guiza, bilemiyorum). Hiçbir yönetimin bu taraftara bunları yaşatmaya hakkı yok. Tühler, vahlar, başarılıydıklarla kandırdığınız yeter yahu, alay etmeyin cebindeki son parasını verip maça gelen bu insanlarla.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

hocam aziz yildirimi kalpten desteklemesen iyiymis...

ezeriko dedi ki...

Güiza'nın tazminatı ne kadardır bilmiyorum. Daum+Güiza yuvarlak hesap 20 milyon euro diyelim. Bunu taraftarın kendi arasında toplayabileceğini düşünmek biraz safça değil mi?

Ayrıca taraftarın klübü madden desteklemesi konusunda en duyarlı taraftar Fenerbahçe taraftarı. Kombinesini alan, lisanslı ürünlerden alışverişini yapan, telefon hattını değiştiren vs... taraftarın böyle bir aksiyona girmesi gereksiz.

Yapılması gereken demokratik ve tepkisel bir güç ortaya koyarak bunu eleştirebilmek. Ama bunu yapmayı deneyenler Başkan tarafından SaranKıranKutlualp'ın adamı ilan edilecek, FB düşmanı olarak yaftalanacak, kombineleri iptal edilecek vs... O yüzden zor (tabii burası başka bir mevzuya doğru gidiyor).

Daum'u getirmek, tazminatına hayvani rakamlar yazmak yönetimin gerçekleştirdiği bir ticari eylemdir. Sonuçlarına katlanmak da onların yükümlülüğü.

Helal olsun Daum'a, tazminatını çatır çatır son kuruşuna kadar alsın da yöneticilerimize bir ders olsun diyeceğim ama hiçbir örnekten (Bosque, Aragones vs..) ders almayacakları ve ısrarla öğrenmeyecekleri o kadar aşikar ki.

Son olarak da Adnan Polat'ın kampanyasının hepsi hepsi kimi kaynaklara göre 2,5 - kimisine göre de 5 milyon dolar toplayabildiğini (bütün medya desteği, tv yayınları, bilboard reklamlarına rağmen) belirteyim de neyden bahsettiğim biraz anlaşılsın.

Diego dedi ki...

Mega nın gercekleri gormesi zaman alıyor biraz ama sonra da tepkisi sert oluyor :))

Tarjeta Amarilla dedi ki...

sorunu daum'da falan aramak da sacma, balik bastan kokuyor...ki hala diyorum bu adamin vizyonuna Daum cok cok iyi bir secim...

MegaEminTM dedi ki...

Ben sabırlı ve yapısal değerlere sahip çıkan bir insanım karakter olarak. Başkanı da hataları da olsa sevdim destekledim şimdi yalan mı söyleyeceğim. Ama bir yerden sonra patlıyor insan, bu kadar yanlışlarda ısrar edilmez ki. Amarilla'ya sonuna kadar katılıyorum, tabi ki Daum değil problem, bütün olanların sorumlusu yönetimin tek hakimi olan başkandan başkası değil. Liderliğin kuralı da budur zaten. İşin kötüsü Daum'la Guiza'yı yollamayı becerse bile daha çözülmesi gereken o kadar çok sorun var ki... Gel gör ki daha yolun başına bile gelinemiyor... Çok yazık...

Diego dedi ki...

@ezeriko
oncelikle tabi ki burda amacimiz aramızda para toplamak degil. bir tepkiyi ortaya koymak. once bunda anlasalim da sonra yine sen karar ver safca mi degil mi. ama bence hic de degil.

dedigin gibi kulubunu maddi anlamda en fazla destekleyen taraftar Fenerbahce taraftarı. yani biz para toplasak da toplamasak da zaten aldigimiz urunlerle bir sekilde ucundan kıyısından daum un guiza nın stadın kısacası kulubun butun harcamalarına katkıda bulunuyoruz.

bununla birlikte olabilecek olsa bile hani yonetim kabul edecek ve fenerbahceliler bunu ciddiye alip para vermeye kalkısacak olsa bile yapilmayak birsey degil bence. 20 milyon dedigin hicbirsey degil bu tepkiler bu yapilanlarin yanında.

gs'nin dilenciligi ile bunu da karistirma. iki durum arasında fark var. birinde yonetim kalkısıyor bu isi birinde taraftar. ve biz de kulup sıkıntıda paraya ihtiyacı var diye para toplayalım verelim demiyoruz. bu adamlardan kurtulalım diye veriyoruz. yonetimin gosterdigi basiretsizlige biz taraftar olarak tepki gosterelim demek istiyoruz. ve eylem gerekiyorsa da eylemde bulunuruz diyoruz.

daum u getirmek sadece ticari bir eylem olmaz ayrıca ve sonuclarına da sadece yonetim katlanmıyor. sen ben hepimiz katlanıyoruz, cektigimiz acıyla verdigimiz paralarla.

zenmaster dedi ki...

Hadi tamam, bu adam kaldı. Sezon başında taraftarın karşısına nasıl çıkacak? Onu hiç düşünmüyor mu?

Trabzon maçından sonra adamın kellesini isteyen taraftar bu...

Aziz Yıldırım'ın planı da bu sanırım. Önce yardımcılarını postaladı, şimdi taraftar ile Daum'u istifaya zorlayacak, Aykut Kocaman'ı takımın başına geçirecek. Benim teorim budur.

Daum ile bu sezonu geçirme planı olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum. Daum da bunun farkında, bir tiyatro oynuyor. Görelim bakalım o stada ayağını basınca ne olacak. Şahsen gırtlağım patlayana kadar yuhalayacağım ben o yüzsüz adamı...

HoAmca dedi ki...

getiren de biz gönderen de biz.
aziz musluğun başında. gittikçe gökçek'e benziyor.

or-ka'nın tespit muthiş, piriketleri de kırdı bu kez.

HoAmca dedi ki...

@zenmaster

yahu adamın sözleşmesi var. adam Köln'de işinde gücünde iken getiriyorsun 3 yıllık mukavele yapıyorsun. adamı getirmek için tazmina tödeyip her dediğine evet diyorsun. daha ilk sene sonunda adamı kovmak istiyorsun her şey güzel. adam parasını isteyince suc oluyor. beni işten kovsalar tazminatımı istemeyecek miyim?

yönetimin planı da Daum'u yuhalatmak belki, taraftarın önüne atmak. benim tarafımda yuhalanacak adam bellidir. Hukuksal olarak hakknı isteyena adamı ben bişey diyemem.

Tufan dedi ki...

Sevgili Diego sonuna kadar haklısın.Tazminat kampanyasına da sonuna kadar destek veriyorum. Her fb li 1 euro verse nerden baksan 20 milyon euro toplarız. bu parayla da hem daumu gönderir hemde adam gibi bir teknik adamın 1 yıllık ücretini karşılamış oluruz. Bu son daum olayına kadar ben de her şartta sayın yıldırım ı destekliyordum. Ancak son olay benimde sabrımı taşırdı. bu sene ne kombine ne forma hiç bir şey beklemesinler benden.tonischumacher.blogspot.

Erman Tüneri dedi ki...

Yaw bole bir sözleşme izlayan yonetimde hiç mi akıl yok adamın lig sampiyonlugu primi 1 milyon euro uefa finali 400 bin vizyon dar bir kere kariyeri boyunca ne kazanmış ki bu daum bjk yi feneri herkes sampiyon yapar baska ne basarısı var avrupada 2 tur gidemedik sayesinde bu saatten sonra bu sözleşmeyi kabul edip imzayı atanlar cebinden verip son verecekler görevine kulupten 5 kuruş çıkmamalı resmen bi kulubun tapusu verilmemiş.

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Çok doğru tespitler. Fenerbahçeli'nin artık kandırılmaktan bıkmış olması güzel. Heryerde söylüyorum Fenerbahçe camia olarak başarılı bir sezon geçirmiştir. Ancak başarılı branşların, Sn. Başkan'ın elini değdirmediği, profesyonelce yönetilen branşlar olduğu gerçeği ortada. Bu sadece Fenerbahçe'nin değil Türk Futbolu'nun sıkıntısı. Ancak Sn. Aziz YILDIRIM fazla "dominant" bir kişiliğe sahip olduğu için bunun etkisi daha büyük oluyor.

Adsız dedi ki...

ben de öyle düşünüyorum.. 35 zilliyon taraftraız nerden bakarsan bak. hadi bunların sadece 15 milyonu hastasıyız fenerbahçe nin e o zman herkes 50 şer 100 er atsın bi banka hesabına. 2-3 hafta da toplansa Daum u göndeririz. sonra da aykut gelirse guiza yı oynatmaz zaten. 1 taşa 2 hıyar.