20 Ekim 2009 Salı

Ozilhan ve Haddini Bilmek...Soz Bloglarda...

"Efes Pilsen bir şirket bilançosudur; son tahlilde yıl sonunda aktif ve pasifleriyle değerlendirilir Fenerbahçe tarihin bizzat kendisidir yıl sonuyla ya da yüzyıl sonu bilançosuyla değil aşkla anlaşılabilir ve hiç bir şirketin bir aşka had bildirmesi düşünülemez."
Papazin Cayiri: Efes Pilsen Haddini Asiyor

"Fenerbahçe gibi 100 yıllık geçmişe sahip, 9 ayrı branşta toplam 1800′den fazla lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıran bir kulüple Türk Sporuna fayda konusunda tartışmaya girmek tabirimi maruz görün “sidik yarıştırmak” anlamına gelmektedir. Kaldı ki her iki kulübün, statüleri, kuruluş motivasyonları ve sağladıkları “fayda” son derece farklıdır."
T(i)rajik: Tuncay Ozilhan'i Bilgilendirmek
"Fakat şimdi bütün bunları bir yana bırakacak olursak; ne Efes Pilsen, ne de herhangi bir sportif kuruluş Fenerbahçe'ye tarih ukalalığı yapamaz Türkiye'de. Vergi arsızı müessese kulüpleri Fenerbahçe'ye erdemlilik dersi veremez. Fenerbahçe Tarihi ve değerleri, değil ön ilikletmek, diz çöktürür adama."
Almaty'de Bir Fenerbahceli: Cicek Abbas, Efes Pilsen'de

"Fenerbahçe Spor Kulübü ‘nün binlerce sporcuya sahip mevzu bahis şubelerinde BİREYSEL doping vakalarına rastlandığında Fenerbahçe Spor Kulübü nasıl bir tavır takınmıştır ? Kulüp, sporcu haklı olduğunu iddia ettiğinde dahi BİREYSEL doping yaptığı kesinleşmiş olan herhangi sporcusunun arkasında durup, taraftarları da maçlarda doping yaptığı kanıtlanan bir sporcunun maskelerini takmış mıdır ? Yoksa hatalı konumda olan bu sınıfa giren sporcularla yollar hemen ayrılmış mıdır ? Tek bir branşta topu topu maç kadrosunda 12 sporcusunun içinden alınan 2 numunede de aynı doping sayılan maddeye rastlanması tesadüf müdür ? Yoksa ORGANİZE iş midir? Bu durumda olan ve 12 sporcusuna sahip olamayan bir şirket kulübü binlerce sporcu ile muhatap o bahsettiği yüz yıllık basketbol tarihinden bile eski bir spor kulübüne nasıl tarih ve tarz dersi verebilir ? Bu akl-ı selim bir davranış mıdır ?"
Sol Kanat: Efes ve Tarih Dersi

"Ne zaman Galatasaray veya Efes Pilsen Spor kulübünü köşeye sıkıştıracak bir olay oluyor hemen gündeme UEFA ve Koraç kupaları geliyor...Bilmeyen 13 yılda 9 kupa alındı sanır.Yakında bu kupalar zamanı geldiği için "Anadolu medeniyetleri müzesinde" sergilenecek."
Fenerinbahcesi: Biz Bos Efes Sisesi Toplayarak Bu Renklere Gonul Verdik

Fotograflar: fenerbasket.com

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Efes Pilsen'in basketbol kültürüne yaptığı katkıları hiçbir takım gözarda edemez. Ayrıca Fenerbahçe'nin aktifi ve pasifi yoksa niye isminin arkasına sponsor alıyorsa o ismi hiçe sayıyor. Herşey para için yapılıyor. Bundan dolayı aktif pasif olaylarından bahsetmeyin.

Efes Pilsen'in elde ettiği başarıların daha ucuna bile yaklaşamayan bir takımın bu başarıların artık geçmişte kaldığını söylemesi bir acizliktir. Efes Pilsen bugünde yarında aynı başarıları elde edebilecek takımların başındadır.

Nedense Aziz Bey'in yorumları hep yenilgilerden sonra geliyor...

daha yazacak çok şey var ama bu basit bir olaya zamanım yok....

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Doping yapan ama oyle demeyin Kerem Gonlum'un cok iyi bir aile babasidir diye savunulma cabalarina benzer bir caba olmus yorumun. Ana fikri anlamayi bir yana birakip sirketin aktif-pasifine takilman da ayri bir ilginc...

Basketbol tarihimizin tozlu sayfalarinda nice netaslar, pasabahceler, eczacibasilar, beslenler yatiyorken cikip da Efes Pilsen'in gelecekte de ayni basarilari elde edecek takimlarin basinda geldigini soylemeni de basketbolu efes pilsen'den ibaret zannetmene yoruyorum :D

HoAmca dedi ki...

nasıl ki hazzetmedigim efemine efes taraftarı futbol seyircisi salonlara geldi ay aman anne kacalım salonlarda da rahat yok, sahaya indiler , kufrediyorlar, basketten de hic anlamıyorlar tanrım vs vs diye feryat figan geziyor, toplumdan kacıyor; tuncay denen zirzop da fildisi kulesinden cografyanın fotografını yanlıs cekmis.
zamanında fener'in elendigi sezonda efes'in karsısında besiktası tutmustum. oyle bir rezildir efes. fenerle besiktası bile yanyana getirir. adamın biri turk sporunun lokomotifine dilini uzatacak sen ne iş yaparsın hemşerim dediginizde de bira satıyorum , şişelerini geri alıyorum diyecek.

S.erdem dedi ki...

Görüyorum ki yorumlar biraz taraflı ve acımasız yapılmış, bence Aziz Yıldırım konuşmuş ve Özilhan da cevap vermiş ve güzel bir cevap ayrıca :), Yani olay sadece Doping olayı, başka yerlere gitmesin :) , Efes Fenerbahce finalinde olanlar da hiç de hoş değildi, böyle yani, biraz objektif,,