23 Ekim 2009 Cuma

No Pasaran...

Fenerbahce:3 - Eczacibasi:0

Carsamba gunu bayan ve erkek basketbol takimlarinin aldigi maglubiyetlerden sonra bozulan moraller, dun futbol takiminin Steau Bukres galibiyeti ve bugun de Bayan voleybol takimimizin Eczacibasi'ni 3-0 maglup etmesiyle derbi haftasonu oncesinde duzeldi.

Antremandan cikip ancak 2.setin ortalarina yetisebildigimden ilk setle ilgili bilgileri ekran basindaki yerini coktan almis olan ve bu kisa sure icerisinde Gamova fanatigi haline gelen babamdan aldim. Cekismeli gecen ilk seti Eczacibasi'nin 1. ve 2. teknik molalara onde girmesine ragmen setin sonlarinda Gamova'nin oyuna agirligini koymasiyla 25-23 kazanmisiz. 2.setin ortalarinda kapidan iceri girdigimde beni sok eden bir skor vardi ekranda, hadi Galatasaray'a karsi olsa sasirmam da rakip Eczacibasi olunca gordugum 19-7'lik skora sasirmamak elde degil. Bu skordan sonra Eczacibasi antrenoru Cuccarini'nin aldigi teknik mola da setin gidisatini degistirmeye yetmedi ve bu seti de 25-11 gibi farkli bir skorla kazanan taraf Fenerbahce oldu. Macin 3. setinde ilk teknik molaya 6-8'lik skorla Eczacibasi onde girdi, moladan iyi donen voleybolcularimiz yakaladiklari seriyle once esitligi saglayip sonra da one gectiler ve 2. teknik molaya 16-13'luk ustunlugumuzle girildi. Oyundaki ustunlugunu skora da yansitmayi basaran voleybolcularimiz bu seti de 25-22 alarak, maci 3-0 gibi net bir skorla kazanmayi basardilar.
EG-47

Gamova ve Osmokrovic, Galatasaray macinda oldugu gibi bu macta da farklarini ortaya koydular ve ozellikle hucumda mukemmele yakin bir performans sergilediler. Hele Gamova (a.k.a EG-47) 'nin caprazdan vurdugu bir top var ki topu karsilamaya calisan Natalia Hanikoglu kursun yemis gibi oldu. Bir baska one cikan nokta da 3lu bloklarimizdi, basta Eda ve Gamova ile savunmada iyi blok tutup Eczacibasi'nin smacorlerine "Gecit Yok" dedi bayan voleybolcularimiz. Son olarak Nihan'in savunmasinin, kaptan Cigdem'in mucadelesinin, Blom'un etkili servislerinin ve Naz-Eda 2'lisinin kisa top organizasyonlarindaki etkinliginin hakkini vermek gerekiyor.

Ilk 2 haftada ligin ilk 4 icin favorilerinden, once Galatasaray'i sonra da Eczacibasi'ni set vermeden gecen bayan voleybol takimimiz ligdeki bu performansini Avrupa'da da sergileyebilirse Avrupa'nin en buyuk kupasi olan Indesit Sampiyonlar Ligi'nde Final4 gormemiz surpriz olmaz...

2 yorum:

HoAmca dedi ki...

fenerli babalar hep aynı demek ki:)

Diego dedi ki...

ne is HoHanifi de mi gamova hayrani olmus :)

carsamba selim sirri da bulusalim o zaman babalarimizi alip :)