23 Temmuz 2009 Perşembe

Fenerbahce 2009-2010 Formalari...

Beklenen lansman gerceklesti ve Fenerbahce Futbol takiminin yeni sezonda giyecegi formalar FBTV'den de canli yayinlanan defile ile taraftarlarin begenisine sunuldu. Acikcasi formalarla ilgili postu carsamba aksami yazmayi planliyordum fakat daha kollardaki Turk Telekom reklamlarini sindiremeden formalarin sirtinda kocaman Ulker yazisini gorunce basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Sinirimin forma degerlendirmelerine yansimamasi icin ve formalarin daha detayli hallerini gorup oyle yorum yapmanin daha dogru olacagini dusundum ki bu yaziyi 2 gun once yazsam hayal kirikliklariyla dolu satirlar okuyacaginizi garanti edebilirdim. Oyle ki Hayatim Fenerbahce'deki formalarla ilgili basliga yaptigim yorumlar da bunu gosteriyor zaten...
Kiminin ruyasi, kiminin kabusu; Fenerbahcemizin alamet-i farikasi klasik sari-lacivert cubuklumuzla baslayalim. Cubukluya yakisir son derece şık ve sade bir tasarim. Gectigimiz sezonlara gore birkac farklilik var elbetteki. En onemli degisiklikler formanin yakasiz olmasi ve gogus kismindaki avea reklaminin cubuklari keserek degil de konturlu olarak formada yerini almasi. Cubukluyla ilgili temennim ise kendini en iyi sekilde tamamlayan beyaz sort-beyaz konc ikilisiyle sahadaki oyuncularimizin uzerinde olmasi.
Fenerbahce tarihine bir saygi durusu; 2 sene oncesinin en begenilen formasi sari-beyaz cubuklunun donusu...Sari-beyaz da sari-lacivert cubuklu gibi bir Fenerbahce klasigi olma yolunda ilerliyor. Gecen sezonki enine cubuklu forma da oldukca basariliydi ama CL'de ceyrek final oynayan Zico'nun Fenerbahce'siyle ozdeslesen ilk sari-beyazin yerini tutmamisti. Hatirlarsaniz o sezon ligde ve CL'de girdigimiz kurulus formalarinin omuz cizgilerinin renkleri farkliydi ve CL'de giydigimiz lacivert cizgili forma bircok kisinin favorisiydi. Kurulus 2009 formasinda omuz cizgileri lacivert ve bu formada da cubuklu formada kullanilan tasarim tercih edilmis, tek bir farkla. Ki bu fark bence formanin butun albenisini yok eden ve guzelim formanin carsida pazarda satilan sahte formalara benzemesine yol acan ozensiz sari-lacivert seritli yaka. Hayatim Fenerbahce'de Onore konuyla ilgili olarak omuz seritlerindeki lacivertin yaka olmadan sari-beyaz uzerinde cok patladigini, bu yuzden yakanin tercih edildigini soylese de maalesef formalar arasinda bende en cok hayal kirikligi yaratan forma Kurulus2009 ve bunda da kullanilan yaka cok buyuk pay sahibi.
Antrasit surpriz; kulup olarak isin pazarlama yonunu kaptigimizin bir kaniti da 100.yildaki gumus formayla baslayip, turkuaz, neon ve bayrak formayla devam eden alternatif formalardaki basarimiz. Antrasit renklerdeki 3. formamiz olan Arma forma sezonun en cok satan formasi olmaya aday. Arma forma yalnizca rengiyle degil uzerine biraz daha koyu bir tonda islenmis Fenerbahce armasi ve neon cizgileriyle de farklilasiyor. Tek kotu yani ise -yine bence- bu formanin da yakali olmasi gerci forma renk itibariyle takim elbiseyle giyilebilecek bir forma :) ama yine de kimsenin kravat takmak isteyecegini zannetmiyorum.
Tarjeta'nin favorileri; bu sezon icin olumlu bir gelisme de kaleci formalarindan 2 tanesinin satisa sunulacak olmasi. Ozellikle benim gibi yakali formaya takintisi olanlarin imdadina yetisiyor bu formalar. Tanitimda Babacan'in uzerinde ve yukarida resmi olan Lacivert uzerine sari cizgili O yaka forma ve Demirel'in tanittigi Arma formayla detay rengi farkli olan turkuaz cizgili O yaka forma taraftarlara sunulan oldukca şık alternatifler. Acik renk olacak diger 2 kaleci formasi ise satisa sunulmayacakmis.
Gelelim formalarla ilgili diger detaylara, oncelikle Fenerbahce marsindan dizelerin yer aldigi etiket oldukca dikkat cekici ve iyi dusunulmus bir ayrinti. Benzer bir etiket kullanimini Barcelona'nin formalarinda da gormek mumkun. Ayrica onceki senelerden farkli olarak formalarin etek kisimlarinda Fenerbahce Spor Kulubu 1907 yazisini ve Fenerbahce logosunu gormek mumkun. Bir diger degisiklik de hologramda, formanin hemen sagalt kosesinde bulunan hologram bu sene cubuklu forma seklinde tasarlanmis.Formalarin fiyatina gelince, ilk defa isi birakip master yapma karari vermekle iyi yapip yapmadigimi sorgulatiyor bana; 89 TL...Hele ki benim gibi forma fetisi olan bir insan icin cidden zor bir durum, ne yapalim en begendigimiz 1-2 taneyle yetinip kolleksiyonda bazi parcalarin eksik kalmasina goz yumacagiz artik.

Formalar arasinda bir siralama yapmak gerekir ise benim tercihlerim soyle olacak, sizin de tercih siralamanizi yorumlarda bekliyorum;

1)Kaleci arma 2)Cubuklu 3)Kaleci Lacivert 4)Arma 5)Kurulus

3 yorum:

Diego dedi ki...

yakından görmek şart öncelikle ama yazdığın ve gördüğüm kadarıyla sarı lacivert cubuklu ve dediin gibi kaleci formaları hos duruyor. malesef ki bende de yaka takıntısı var. bende cok sevmiyorum yakalı formaları. ama yinede görmek lazım. olmadı yakaları keseriz elde :))

Diego dedi ki...

fiyatları icin yuh diyecegim ama yonetim bikac yıldır aynı politikayı uyguladigi icin alistik artık formaların bu fiyata satilmalarına sasırmıyoruz :(

Tarjeta Amarilla dedi ki...

yaka olayi cok subjektif bir durum, ben yakaya sonuna kadar karsiyim ama HFB de cogu tanidiginin yakali istediginden bahsetti...soyle de bir durum var aslinda satisa sunulan 5 formadan 3u yakasiz, o yuzden daha fazla secim sansimiz var ;)