2 Mayıs 2009 Cumartesi

Berlin'de Basketbol Ziyafeti...

Pazar gunu oynanacak finalin adi dunku maclar sonrasinda konuldu Euroleague'de...Gecen senenin sampiyonu Cska Moskova ve bir onceki senenin sampiyonu Panathinaikos finalde Avrupa'nin en buyugu olabilmek icin kozlarini paylasacaklar.Gecenin ilk macinda Barcelona ile gecen senenin sampiyonu CSKA Moskova karsi karsiya geldi. Macin ilk ceyreginde sahada firtina gibi bir Barcelona vardi, CSKA'ya hucumda sayi sansi tanimayan Katalan ekibi yuzdeli hucumlariyla kisa surede farki acmasina ragmen macin ilerleyen dakikalarinda Moskovalilar once farki yavas yavas kapatip, sonrasinda da one gecmesini bildiler. Ozellikle macin 3. ve 4. ceyreklerinde iki takim da muthis savasip, cok iyi savunma yaptilar. Barcelona'da David Andersen eski takimina karsi etkili bir oyun sergilerken, CSKA'da ise Litvanyali Ramunas Siskauskas kariyer rekoru kirarak 18'i son son ceyrekte olmak uzere attigi 29 sayiyla takimina galibiyeti getiren isim oldu. Bu sonucla CSKA Moskova 4. defa ustuste Euroleague'de final oynama sansini elde etti. Son kullandigi 33 serbest atisin tamamini sayiya cevirmis olan Siskauskas icin gecenin tek kotu tarafinin ise macin son anlarinda kacirdigi serbest atis oldugunu soyleyebiliriz.
Gecenin en cok beklenen mucadelesi ise hic suphesiz ki Komsu'nun ezeli rakipleri arasindaki derbiydi. Gunler oncesinden Berlin emniyetinin bu mac icin kirmizi alarma gectigi soyleniyordu.Salon atmosferinin ne kadar gergin oldugu ise henuz daha Barcelona - CSKA maci oynanirken belli oluyordu. Kendi liginde yalnizca tek maglubiyeti olan Olympiakos maca tutuk baslayan tarafti, ilk ceyrekte Panathinaikos pota altindan Pekovic ve Batiste ile etkili olurken, Spanoulis'in iceriye penetreleriyle de Pire ekibinin savunmasini allak bullak etti. Buna karsin gecenin ilk macinda CSKA'nin yaptigi gibi Olympiakos da 2. ceyrekte maca tutunmasini bildi ve devre yalnizca 2 sayilik Panathinaikos ustunluguyle gecildi. Macin 2. bolumde ise Panathinaikos tarafinda bu sefer oyuna agir koyan isim Saras Jasikevicius idi, takimda hucumunu cok iyi yonlendiren Saras, yaptigi asistler ve attigi sayilar one cikmayi basardi. Olympiakos tarafinda ise Lynn Greer sayilariyla, Papaloukas ise asistleri ve liderligiyle takimlarini macta tutmaya calistilar. Macin son anlarina 2 sayilik ustunlukle giren Panathinaikos karsisinda son hucumdan bos donen Olympiakos'ta -tv karsisinda bize dahi- performansi ve hatali sut secimleriyle sac bas yoldurtan Vujcic'in Pire ekibi adina Greer'dan sonra en skorer ikinci oyuncu olmasi ise sasirtici bir istatistikti.

Euroleague'in dunyanin en ust duzeyde basketbol oynanan platformu oldugunu ve basketbolun yalnizca bireysel performanslar olarak degil savunmasi, hucumu ve takim oyunuyla bir butun olarak ele alinmasi gerektigini, ekran basindakilere gosterdikleri ve doyumsuz bir basketbol ziyafeti sunduklari icin bu 4 takima da bu satirlar vesilesiyle alkislarimizi gondermis olalim. Pazar gunu en buyuk sanssizligimiz ise Final macinin saat 21.00'de baslayacak olmasi ve Besiktas-Fenerbahce derbisinin 2.yarisiyla cakisacak olmasi...

Hiç yorum yok: