16 Aralık 2010 Perşembe

ODTÜ de "Geçit Yok" dedi...

"Orantısız Güç"

"Orantısız Zeka"

Dün ODTÜ Yerleşkesi içerisinde yer alan Tübitak Uzay'da gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu(BTYK) 22.toplantısı beklenildiği üzere olaylı geçti. Her ne kadar olaylar siyasal iktidara olan desteklerini yalakalık boyutuna taşıyan yandaş medyada ve hakim medya gruplarında çok fazla yer bulmadıysa da Ankara Üniversitesi'nden sonra ODTÜ'de de öğrenciler okullarının adına ve tarihine yakışır bir duruş sergilediler.

Sabahın erken saatlerinde enstitü önünde açıklama yapmak isteyen öğrencilerin gözaltına alınmasıyla başlayan olaylar öğlen saatlerinde Makine Mühendisliği ile Tübitak Uzay arasındaki boş alanda polislerin öğrencilere biber gazlı ve coplu müdahalesiyle devam etti. ( Video1 ) Öğrencilerin kar toplarıyla cevap verdiği Çevik Kuvvet ekipleri padişahlarının yerleşkeden ayrılmasıyla birlikte geri çekilirken de öğrencilere biber gazıyla saldırmayı ihmal etmediler. ( Video2, Video3 )

Bilim ve teknolojiden bahsetmeye gelirken yanında yaklaşık 50 otobüs fedayisini de getiren demokrasi çığırtkanları, demokratik haklarını kullanarak görüş bildirmek isteyen öğrencileri gözaltına alan, coplayan, ODTÜ'yü kullandıkları biber gazlarıyla savaş alanına çevirerek öğrencilerin, akademisyenlerin ve üniversite personelinin yaralanmasına neden olan kapıkullarının yaptıklarından dolayı baş sorumludurlar. Şimdi diledikleri gibi at koşturduklarını sananlar unutmasınlar ki gün gelir devran döner, elbet bir gün bütün bu yaptıklarının hesabı da tek tek sorulur...

2 yorum:

Alkolik dedi ki...

Polis kalkanında uzun eşşek ODTU tarihe geçmiştir. Bunu bilir bubu söylerim.. Ne hissetmiştir acaba o kalkanı tutan...

or-ka dedi ki...

tek mi çift mi diye sormaları da dumura uğratmış polisi...