30 Eylül 2010 Perşembe

Biz Büyüdük ve Kirlendi Dünya

Biz çocukken toprak sahalarımız vardı; genelde amatör küme maçlarının yapıldığı, gündüzleri çocukların akşamları da abilerimizin futbol oynadığı sahalar...

Ankara'nın şirin mahallesi, bizim mahallemiz Demetevler'de de böyle bir sahamız vardı. Haftasonları Yenimahallespor burada maçlarını yapar diğer günler ise mahallenin çocukları öğle sıcağında hiçbir şeye aldırış etmeden deli gibi futbol oynardık. Diego ile ilk tanışıklığımız da oradan gelir. Ama sonrasında üstün belediyecilik anlayışı ile orası atıl bir park haline getirildi ve tüm herşey orada bitti.

Yıllar sonra yolumuz İstanbul'umuzun güzide semtlerinden Bakırköy'e düştü, Zuhuratbaba mahallesine. İlk başta yeşil, sessiz, sakin ve huzurlu bir mahalle oluşu beni çok etkilemişti. Ama sonrasında evimin çok yakınındaki Yücespor tesislerini gördüğümde daha da mutlu oldum. Çünkü çocukluğumun toprak sahası gibi bir sahası vardı, hemen aklımdan akşamları burada futbol oynayabileceğim birileri var mıdır acaba sorusu geçti, belki arada maçlar ya da en azından çocukların antremanları oluyordur onları izleyebilirim diye düşündüm. 1. Amatör Küme'de mücadele ediyormuş Yücespor, öğrendim. Birçok önemli yıldızı türk futboluna kazandırmış. Bunlardan biri de Ali Gültiken. Muhabbet ilerledikçe duyduklarım beni üzdü açıkcası, bu toprak saha alanına yakında bilmem kaç konutlu bir bina dikeceklermiş. Açıkcası çok öfkelendim, bazı güzelliklerin değerini hiç bilmiyoruz ya da birileri bu dünyaya bizim baktığımız yerden bakmıyor.

Sağlıcakla...

2 yorum:

Diego dedi ki...

Toz toprak içinde top peşinde koştuğumuz, her düştüğümüzde dizlerimizin kanadığı sahaların yerini çoktaaan çok katlı beton yapılar aldı malesef.
ne kavga gürültü mahalle maçları kaldı, ne de o mahallerin güzel abileri.
haliyle biz de tasındık daha büyük sahalara, sentetik çimlere. bu haftasonu başlıyor amatör ligler. bi geldiginde gidelim. çaylar benden simitler senden detaylı bilgiler hoamca'dan olsun.

fotoyu sen mi cektin? bahsettigin saha mı burası?

S.erdem dedi ki...

Evet Birader, ne kavgalar ederdik top tas ustunden mi gecti? yoksa gol mu oldu diye? Guzel gunlerdi. Bahsettigim saha burasi benim eve cok yakin, geldiginde gorursun zaten. Cocuklar antremanlarini burada yapiyor, aksamlari is donusu goruyorum. Olur gideriz bir haftasonu yine amator maclara, hangi takimdaydi O uzun ve gobekli olan 9 numara forvet? unuttum :)