28 Eylül 2010 Salı

RoKa FF Ligi - 6. Hafta Sonuçları

Bursa-Buca maçının 2. yarısı, BJK-Antalya ve GS-İBB maçının tamamı haricinde Fener maçı da dahil bu haftaki maçları pek takip edemedim. Belki izleyen arkadaşlar en azından Fener maçıyla ilgili 2 satır yazarlar bloga. İzlediğim maçlara dair birer cümle söyleyebilirim.

Bursa’da Ertuğrul CL maçını düşünerek rotasyona gitti. Kendilerini yormadan 1 tane atıp üzerine yattılar. 2. golü atıp skoru garantiye almak için Volkan, Sercan sonradan oyuna girse de buldukları pozisyonu değerlendiremediler. Arjantinliler Arjantin’in adını lekeliyorlar. Nunez biraz oynar gibi yapıyor ama Insua tam bir felaket.

BJK’nin rahat kazanacağı tahmin ediliyordu ama hiç de öyle beklendiği gibi olmadı. Tabi bunda BJK kalecisi Hakan’ın ve Hilbert’in de payı oldukça büyük. Rotasyon derdinde olan Schuster biraz da zorunluluktan belki yine farklı bir kadroyla çıktı sahaya. Quaresma sanki halısahada keyif almak içi oynuyor gibi. Bobo, ve Bobo’dan da fazla Ernst’in öne çıktığı bir maçtı. Ernst, Guti’den bir şeyler öğrenmiş. Yaptığı iki asist sayesinde -ki birisi 90+’da- maçı kurtardı. Tabi burada Bobo’un bitiriciliği de önemli. Yine de takım oyunundan çok bireysel öne çıkışlarla maçı kazandılar gibi geliyor bana. Gerçi Antalya’nın pek cesur oynamaması da ayrı konu. BJK kalesine nerdeyse doğru düzgün gidemediler. Hakan ile Hilbert’in anlaşamadığı pozisyonda Tita’ya topu boş kaleye göndermekten başka bir şey kalmadı. Bir de son saniyede Deniz Barış’ın arka direk dibinde vuramadığı pozisyon var ki o topa vursa şaşardım şerefsizim. Bir de bu Hilbert denen adam ne işe yarar biri bana söylesin.

GS ise patlamaya hazır bekleyen Baros’un sonunda patlamasıyla 3 puanı aldı bu hafta. Öyle ahım şahım bir oyun oldu mu? Bana sorarsanız olmadı. Göze en çok çarpan Baros’tan sonra Serkan’dı. Ali Turan gibi bir malı kaybettik. İBB’nin bu açık seçik GS’ye yatması ise herkes tarafından kabul edilmiş bir gerçek artık. Kimsenin götü başı oynamasın boşuna.

Neyse biz keyfimize bakalım. Geçelim FF’a.
Bu haftanın en çok kazandıran ilk 11’i ile başlayalım;

Kaleci:
Onur (Tra), Serdar (Gen), Hamidou (Kay), Yavuz (Bur), İlker (Man): 6 Puan

Savunma:
Serdar Kurtuluş (G.Ant.): 14 Puan
Ömer Aysan (Man): 8 Puan
Ve gol yemeyen Bursa, Antep, Gençler, Trabzon, Kayseri ve Manisa’nın defans oyuncuları: 6 Puan

Ortasaha:
Simpson (Man): 20 Puan
Alex (FB): 16 Puan
Grajciar (Kon): 10 Puan
Hakan Özmert (Kar): 10 Puan

Hücum:
Niang (FB): 15 Puan
Baros (GS): 14 Puan
Bobo (BJK): 10 Puan

Üç büyüğün forvetleri bu hafta söz birliği etmişçesine coştular. Ortasaha oyuncuları da fena puanlar kazandırmadı. Haftanın en çok kazandıranı ise Baros ve Niang gibi 3 gol atmasına rağmen ortasaha oyuncusu olması sebebiyle Manisasporlu Joshua Simpson oldu.

RoKa FF’de ise bugün itibariyle 6. haftanın ilk 5’i şöyle:

6. Haftanın En İyileri:
1. MUL€: 79 Puan
2. Atletico Tucuman & Cipolla FC: 77 Puan
3. Diego FC & Diego Jr: 67 Puan
4. kmucek: 66 Puan
5. Raistlin Juniors: 64 Puan

Haftanın birincisi topladığı 79 puan ile MUL€ oldu. Tebrik ediyorum kendisini. Ortalamayı da yükselttiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Geçen hafta ilk 5’te yer alıp da bu başarıyı bu hafta da devam ettiren Cipolla FC ve Diego Jr’ı da bu istikrarlı kadro seçimlerinden dolayı kutluyorum. NTVSpor’un Vodafone sponsorluğunda Vodafone hattı olanlara sağladığı avantajı protesto edeceğini söyleyerek yağıp gürleyen ama iş icraata gelince anında 180 derece dönen "Juniors" karakterli arkadaşı da tebrik ediyorum. Sonunda ilk 5’te adını zikredebildik. Son sıralarda yer alan SerkaneFC’nin durumunu haftasonu Balıkesir’de olmasına, Vahsen F.C.’nin durumunu da iyiden iyiye hanım köylü olması bağlıyorum. Ancak, 1hiç’e hiç ama hiç yakıştıramadım bu haftaki rezilliği.

Genel sıralamada ise ilk 3 yer değiştirdi. Diego FC hak ettiği yerine dönerken kmucek bir basamak yükseldi. PEARL JAM ise tepetaklak olup üçüncülüğe geriledi. Atletico Tucuman geçen haftaki yerini korurken Cipolla FC ilk kez ilk 5’te kendini gösterdi.

Genel Sıralama:
1. Diego FC: 288 Puan
2. kmucek: 278 Puan
3. PEARL JAM: 275 Puan
4. Atletico Tucuman: 272 Puan
5. Cipolla FC: 261 Puan

8 yorum:

kuzen larry dedi ki...

Tepetaklak oldum ama gizli liderim. ( ya da kendimi avutuyorum )ntv antep bursa maçının resmi sonucunu bekliyor sanırım. geçen haftadan 14 puan alacağım var :)

Diego dedi ki...

aslinda gecen haftaki liderligini o 14 puana borclusun :)
ama verirlerse aldiklari o puanlari yine liderlige oturursun.
sanmiyorum ki hukmen olan bir mac icin oyunculara puan versinler.
ntv den beklenir bu.

Arkhe dedi ki...

Geliyorum!

Diego dedi ki...

yavaş gel :)

Tarjeta Amarilla dedi ki...

ulan ertugrul, ivankov kesilir mi be takimdan...

S.erdem dedi ki...

IBB ile ilgili mesaj guzel olmus.

Diego dedi ki...

sizinle ilgili mesajlar güzel olmamıs mı?

S.erdem dedi ki...

Olmus,ellerine saglik,aslinda ben anlamiyorum acikcasi Hilbert ne ise yarar diye? acikcasi Schuster'in istedigi futbolu cok oynayabildigimiz soylenemez zaten istedigi futbolu oynayabilen bir kac adam var biri Guti, ikincisi Quresma, ucuncusu de Necip bence. Aslinda tek olan sey var iyi futbol iyi futbolcular ile oynanir simdi kimin soyledigini hatirlamiyorum.