21 Eylül 2010 Salı

RoKa FF Ligi - 5. Hafta Sonuçları

5. hafta sürpriz bir sonuçla açıldı. Geçen haftanın flaş ekibi Trabzonspor bu hafta da evinde ligin zayıf takımlarından Manisaspor’u ağırlıyordu. Çoğunluk Trabzon’un geçen haftaki gibi fark atacağına nerdeyse emindi. Ancak Teknik direktör değişikliğine giden ve geçen yılın gol kralını takıma katan Manisaspor bu beklentileri boşa çıkardı. 1-3 gibi net bir skorla Trabzonspor’u devirdi. Tabi bunda geçen hafta sahada şov yapan Trabzonlu oyuncuların kıçlarının gökyüzünde dolanması da etkili oldu. Makakula attığı 2 golle takımını sırtlayan isimdi.

Sivas gecen hafta yediği 6 gole rağmen hala dikiş tutturamayan Es-Es karşısında 1 puanı hanesine yazdırdı kendi evinde. Ankaragücü ise evinde ligin dibine demir atan ve geçen seneki takımı mumla aratan Kasımpaşa’yı 3-0 gibi net bir skorla devirdi. Antalya ise ligin başaltı takımlarından Kayseri’yi evinde 2-1 ile geçmeyi başardı. Antalya da Manisa gibi toparlanma sürecinde. Bülent Uygun, Beşiktaş’a karşı gösterdiği korkak tavrı Galatasaray’a da gösterince GS bir şey oynamamasına rağmen maçı 0-1 kazandı. Buca’nın el freni Antep’te olduğu gibi teknik direktörü. Karabük ise Buca gibi lige yeni çıkmasına rağmen aksine içerde ve dışarıda atak futbolunu sahaya yansıtmaya devam ediyor ve Cernat gibi tecrübeli ve Emenike gibi güçlü oyuncuları ile yenilse daha gol atıyor. Bu hafta HoAmca’nın takımı Gençler’i 3-0 ile rahat geçtiler. Emenike, Makakula gibi geçen sene kaldığı yerden devam ediyor. İBB ise zor bela Konya’yı 1-0 yendi. Ziya Doğan’ın takımı dirençli gibi görünüyor ama gol yollarında biraz etkisizler sanki.

Ligin ilk derbisinde ise FB ve BJK 1-1 berabere kaldı. Ki ben kazanacağımızı düşünüyordum. Maç boyunca açık vermeyen savunmamız sadece bir kez adam kaçırdı ve o da Volkan’ın gereksiz çıkışlarından biriyle birleşince BJK’nin golü geldi. Maça iyi başlayan taraf BJK idi ama ilk yarının ortasında FB sazı eline aldı ve golün dışında, Niang, Alex, Gökhan Gönül ve Dia ile bu yarıda 4 net pozisyon buldu. İkinci yarı ise top tamamen BJK’nin ayağındaydı. Bunda takımın ister istemez skoru korumak adına çok fazla geriye yaslanması ile Aykut’un kontra atak düşüncesi etkili oldu. Buna rağmen Dia ile yine kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar bulduk ancak bunları gole çeviremedik. Schuster’in Bobo hamlesine Aykut Alex’in yerine Baroni’yi alarak cevap vermeye çalıştı ama bence yaptığı tek yanlış bu oldu. Belki yediğimiz golü etkilemezdi ama Alex’in yerine Stoch’un girmesi daha fazla kontra atak bulmamıza ve BJK defansını daha uzak tutmamıza yarayabilirdi. Emre’nin ilk yarı sonunda sakatlanıp oyundan çıkması da takımı olumsuz etkiledi bence. İkinci yarının bizim sahamızda geçmesine daha çok bizim izin verdiğimizi düşünüyorum. BJK, favori gösterildiği maçta etkili değildi bence. Evet topa sahiplerdi 45 dakika boyunca ama tehlike oluşturabilecek Quaresma’nın şutu ve Toraman’ın kafası dışında pozisyonu yoktu ki onlar bile bizim yakaladığımız pozisyonlar gibi kaleciyle karşı karşıya bariz gol şansları değildi. Volkan’ın hatası 2 puandan fazla kulübün bütünleşmesini ve moral bulmasını engelledi. Ama illa ki farkı 2’ye çıkarmalıydık. Hakem Cüneyt Çakır ise tamamen ezildi. Çaldığı faullerde, verdiği vermediği kartlarda eyyam yaptı.

Haftanın dün oynanan son karşılaşması ise çıkan olaylar sahaya atılan maddelerden birini yan hakeme isabet etmesi üzerine tatil edildi. Antep taraftarı yenilen golden sonra dayanamayıp kötü gidişe müdahale etti. Bursa’nın hükmen galip sayılacağı ve Antep’in en az 2 maç ceza alacağı konuşuluyor. Ömer Erdoğan’ın attığı gol güme gidebilir :)

FF’de bu haftanın en çok kazandıran ilk 11’i şu şekilde;

Kaleci:
Ivankov (Bur), Ufuk (GS), Tomic (Kar), Hasagic (İBB), Özden (AG): 6 Puan

Savunma:
Ömer Erdogan (Bur): 14 Puan
Kerim Zengin (Kar): 8 Puan
Ve gol yemeyen Bursa, Gs, Karabük ve A.Gücü’nün defans oyuncuları: 6 Puan

Ortasaha:
Ayhan (GS), Sapara (A.Gücü): 9 Puan
Guti (BJK), Selcuk (TS), Ceyhun (Siv), Sedat (Ant), Hakan (Kar): 8 Puan

Hücum:
Makakula (Man), Emenike (Kar): 10 Puan

Ortasaha oyuncuları bu hafta iyi puanlar kazandırdılar. Tabi doğru tercihleri yapabilen FF oyuncularına.

RoKa FF’de ise her ne kadar hale verilmeyen asist puanları olsa da bugün itibariyle 5. Haftanın ilk 5’i şöyle:

5. Haftanın En İyileri:
1. PEARL JAM: 53 Puan
2. Azbispor: 48 Puan
3. Cipolla FC: 45 Puan
4. HoAmca Wednesday: 44 Puan
5. Amelespor & Diego Jr.: 43 Puan

Geçen haftanın birincisi PEARL JAM yine zirvede bu hafta. Kendisini tebrik ediyorum. Diego Jr ise yine ilk 5’e girmeyi başardı bu hafta. Onun dışında Azbispor, Cipolla, HoAmca ve Amelespor isimlerini zikredelim. Sonunda ilk 5’te gördük kendilerini ki Amelespor geçen haftanın en en sonuncusuydu.

Genel sıralamada ise geçen haftanın birincisi ile ikincisi ve üçüncüsü ile dördüncüsü yer değiştirdi. Beşinci ise değişmedi.

Genel Sıralama:
1. PEARL JAM: 231 Puan
2. Diego FC: 221 Puan
3. kmucek: 212 Puan
4. Atletico Tucuman: 210 Puan
5. 34United: 193 Puan

4 yorum:

kuzen larry dedi ki...

Halihazırda 3 asisitimi yemiş durumda ntv. cernat, a. tandoğan ve tartışmalı da olsa emenike.

Diego dedi ki...

malesef oyle.
bir ara cernat in asistini islemislerdi ama tekrar sildiler. bakarsin sonradan da olsa verirler hakkimizi.

HoAmca dedi ki...

cernatın asistini herkes bekliyor galiba. sıralamayı etkilemez:)

Diego dedi ki...

orasi da dogru mudur :)