15 Eylül 2010 Çarşamba

RoKa Fantezi Futbol Ligi - 4. Hafta Sonuçları

4. hafta, Bursa’nın Es-Es karşısında 0-1 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1’lik galibiyetiyle başladı. Es-Es, Ivankov’un hatasından bulduğu golün kıymetini bilemedi. Kötü performansları devam ediyor. Bursa ise kazanma isteğini özellikle 2. yarıda sahaya yansıttı.

Cumartesi maçlarını hava muhalefeti nedeniyle izleyemedim. Sonrasında da Fener’in kaybetmesi üzerine gazete bile açmadım. Kayseri yolcularının söylediğine göre takımda hiç ama hiç bir şey yokmuş kayda değer. Aykut’un Kayseri’ye savunmacı götürmemesi ise ayrı bir rezalet bana göre.

Konya-Buca maçı beklendiği üzere beraberlikle sonuçlanırken, BJK A.Gücü’ne hak ettiği değeri verdi, 4-0. Quaresma’nın sakatlanması birçok Fantezi Futbol (FF) oyuncusuna son anda takımlarında revizyon yaptırdı. Ve maalesef ki Schuster’in rotasyonu beni bir kez daha yaktı. Kaptanım İ.Üzülmez 90+ da bile oyuna giremedi. Antalya ise beni şaşırttı. Daha doğrusu Manisa şaşırttı. Makakula’nın da takıma katılmasıyla evinde Antalya’yı yeneceklerini düşünüyordum ama sanırım Hakan Kutlu’nun postalanması için bu mağlubiyet gerekli imiş. Manisa’nın işi bundan sonra çok zor.

Pazartesi maçlarını ise hanımların yokluğunda HoAmca ile beraber izledik. Dönüşümlü olarak Trabzon-Sivas, Kasımpaşa-Karabük ve sonrasında GS-Antep, Gençler-İBB. Dönüşümlü maç izleyenlere bir tavsiye; bulunduğunuz mekanda internetiniz varsa Ligtv-Canlı Sonuçlar kısmından izleyemediğiniz bütün maçları seçip gol ve kırmızı kart oldukça Melih Şendil’i bağırtabilirsiniz.

Trabzon gol olup yağdı bu hafta. Yattara ve Teofilo 2’şer gol atarken Selçuk ve oyuna sonradan giren Burak da skora katkı yaptılar. Şenol Güneş sanki bu skoru en başından istemiş gibi Teofilo, Yattara, Umut ve Jaja’yı beraber sürdü sahaya. Trabzon iyi gidiyor. Daha da giderler.
Tabi bu arada HoAmca’nın kulağı Yekta’dan, benim kulağım ise Emenike’den gelecek gollerde. Emenike atmasa da attırıyor, Yekta ise en fazla kaleciye takılıyor. Karabük ilk maçından beri korkak oynamıyor. Bu cesur oyunları onları seneye de süper ligde izleyeceğimizin sinyallerini veriyor. Gençler-İBB maçında ise tahminler ters yönde değişiyor. Bu sefer HoAmca kazananı bilirken maçın başında gereksiz penaltıdan gelen Gençler golü 3 İBB’li oyuncuyu kadrosunda bulunduran bendenizin moralini fena halde bozuyor. Amca’nın dediği gibi İBB büyük maçlarda döktürmeye diğer maçlarda yatmaya devam ediyor. Thomas Doll sonunda kazanıyor. GS’de yalandan kazanıyor. Tribünler gergin bir bekleyiş içinde bizim gibi. Sahaya inmekle takımı desteklemek arasında gidip geliyor.

Gelelim bu haftanın FF sonuçlarına.

Haftanın en çok kazandıran oyuncularını bundan sonra mümkün mertebe ilk 11 şeklinde vermeye çalışacağım. Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi’ndeki "Dream Team" misali.

Kaleci:
Ufuk Ceylan (GS) - Cenk Gönen (BJK) - Souleymanou Hamidou (Kay): 6 Puan

Savunma:
İbrahim Toraman (BJK): 14 Puan
Orhan Sam (GB): 9 Puan
Orhan Ak (Buc)-Hakan Aslantaş (Kon)-Gökhan Süzen (İBB)-Eren Aydın (Man): 8 Puan

Ortasaha:
İbrahima Yattara (TS) - Necati Ates (Ant): 14 Puan
Jonathan Santana (Kay) - Furkan Ozcal (Kay): 9 Puan

Hücum:
Bobo (BJK) - Teófilo Gutiérrez TS): 10 Puan

Görüldüğü üzere haftanın en çok kazandıranları İbrahim Toraman ve Yattara. Onları 10’ar puanla Bobo ve Teofilo takip ediyor. Rakamlar da bu haftanın favori takımlarının Trabzon ve BJK olduğunu açıkça ifade ediyor.

Genel Sıralama:
1. Diego FC: 179 Puan
2. PEARL JAM: 178 Puan
3. Atletico Tucuman: 175 Puan
4. kmucek: 171 Puan
5. 34United: 160 Puan

Romantik Ligimizde ise lider değişmese de bu hafta üst sıralar oldukça sıkıştı. Haftaya ortalık iyiden iyiye karışabilir. Bu haftanın en iyisi ise 41 puan alan PEARL JAM oldu ve genel klasmanda da ikinciliğe yerleşti. Rasitlin Juniors ilk kez bir hafta sonunda üst sıralarda yer alacak kadar puan alabildi. Sanıyorum bundan sonra Şampiyonlar Ligi Fantezi Futbol’da aldığı birinciliğin gazıyla toparlanmaya başlar. Bu arada haftanın en çok puan alanlarından biri de Diego Jr oldu. Ki kendisi gerçekten Diego Jr olur. Boynuz kulağı geçiyor mu ne? Haftanın en rezillerine ise diyecek bir şey bulamıyor, utanırlar belki diye not düşüyorum.

4. Haftanın En İyileri:
1. PEARL JAM: 41 Puan
2. DepDepSpor & Diego Jr: 40 Puan
3. Fc Adsız Nefer & Raistlin Juniors: 36 Puan
4. kmucek: 35 Puan
5. ccc Livorno ccc: 34 Puan

4. Haftanın Rezilleri:
31. FC Don Kisot & 1hiç: 16 Puan
32. Gençgolcüler & MULE: 15 Puan
33. Tribünsel Team & OLyon: 14 Puan
34. solucanınho: 12 Puan
35. Amelespor: 4 Puan

İnleyen nağmeler ruhunuzu sarsın.
Haftaya derbi heyecanıyla görüşmek üzre.

1 yorum:

kuzen larry dedi ki...

necati orta saha mıymış yav? iyi oldu bunu öğrendiğim.