8 Eylül 2010 Çarşamba

İşin Sırrı 3 F'de, İki Kere Rafine...

Haber şöyle:

‘’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum öncesinde NTV’ye konuk oldu.Başbakan Erdoğan, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye’nin Belçika’yı 3-2 yendiği maçla ilgili bir soru üzerine maçın ikinci yarısını izleme fırsatı bulduğunu söyledi.Bu sırada Milli Takım futbolcuları canlı yayına telefonla katılarak Erdoğan’a sürpriz yaptı.Milli Takım’ın kaptanı Emre Belözoğlu ile konuşan Erdoğan, futbolcuları galibiyetten dolayı kutladı. Başbakan Erdoğan, NTV yayınında Belçika’yı 3-2 yenen Milli Takım futbolcuları Emre, Arda ve Nihat'la konuştu. Erdoğan’ın “Şanslısın, yine bilardo gibi gol attın” sözlerine Arda, “Sizden öğreniyoruz” diye yanıt verdi.’’

Dünyanın en uzun süre iktidarda kalan faşist diktatörü Franco’ya kendisiyle yapılan bir röportajda ‘‘Yahu ülkenin yapısı bozuk! ekonomisi kötü, halk perişan!...herkes adaletsizlikten yakınıyor. ama, hiç isyan yok!... bunu nasıl sağlıyorsunuz?’’ diye sormuşlar:

Demiş ki; ‘’Halkı 3 f ile meşgul ediyor, yüz bin kişilik beşiklerde de uyutuyorum’’

Bu 3 F’de şunlarmış: Fado, fiesta, futbol. Yüzbinlik beşik ise stadyumlar.

Etiketleri yan yana getirince: Franco, Erdoğan, faşist, futbol, diktatör... Anladın sen, anladın?!

Düzeltme: Tarjeta, yaptığı yorumla düzeltmiş yazdıklarımı. Diktatör Franco değil Salazar'mış. F'lerden biri fashion değil Fadoymuş. Teşekkürler kendisine. Ama değişmeyen birşey var faşist, diktatör, futbol ve Erdoğan kelimeleri.

8 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

3 F'nin fado(bir cesit muzik turu), futbol, fiesta olmasi gerek diye biliyorum ben, soyleyenin de fasizmin portekiz'deki ayagi antonio de oliveira salazar olmasi lazim...

Diego dedi ki...

dogru soylemis sn. basbakan. yine 3 top bilardo gibi gol atmis herif :)

HoAmca dedi ki...

chp nin oldugu yerde akpye faşist diyemem.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

fasizm de zamanla evrilen bir olgu, su anda bizim ulke olarak tecrube ettigimiz sey de islami fasizm bana sorarsan...

yillar once erbakan soylediginde hepimiz gulmustuk, gorunuse bakilirsa kansiz bir sekilde oluyor hayalini kurduklari...

Sekhranikos dedi ki...

Adamı sevmessin ayrı -sevemedim apayrı- ama eleştiri dediğin gerçek olacak. Sandıkla gelen birine diktatör demek saçmalık. İşe geldimi halkçılık, halkın seçtiği beğenilmediğinde hakaret olmaz. olmamalı. Benim sevmediğim herkes bilimum kötü sıfatları taşır mantığı pek doru değil.

Ayrıca bahsi geçen diktatörün kapasitesinin onda birine sahip değildir bizim bu efendiler. sadece bu efendi değil siyasi hayatımızda o beğenmediğimiz kızdığımız diktatörlerin kapasitesine -bilgi birikim yönetim karakter vs vs- yaklaşabilecek adam olduğunu sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

oy verdigin kisi basbakan olsaydi diktator, fasist gibi kelimeleri kullanabilecek miydin? ben oy vermedim o zaman tukaka.. begen ya da begenme halkin oyu ile basbakan olmus birine sırf sen secmedin diye sifat takmak ne kadar demokrat oldugunu gosteriyor..

or-ka dedi ki...

sekhranikos'un yorumlarına cevabımdır:
1) adamı sevmiyorum
2) Atatürk ilke ve devrimlerini iyi bilirim. Yazdıklarımın neresinde seçiminden dolayı bu halkı küçümseyen veya aşağılayan bir ifade var, ben bulamadım. Ben halkın seçimine değil, seçtiği adamın yaptıklarına karşıyım. Sonuçta Kurtuluş Savaşı'nı gerçekleştiren de bu halk, Kurtuluş Savaşı'nda ülkesini satanlar da bu halkın içinden, Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal için katli vaciptir diye İngiliz uçaklarıyla bildiri dağıttıran kanı bozuk şeyhülislam da bu halkın içinden, onu mitinglerinde övenlerde bu halkın içinden.
3) diktatörün tanımını yaparsan sevinirim, bilgilenmiş olurum.

saygılar

or-ka dedi ki...

anonymous'un yazdiklarina cevabimdir:
1) ben seçmedim bu halk seçti diye eleştirmiyorum kimseyi.seçilen adamı yaptıklarından ve söylediklerinden dolayı bu sıfatlara layık görüyorum.
2) benim seçtiğim adam da bunun yaptıklarini yaparsa ona da faşist ve diktatör demekten çekinmem.Hiçbir şeye körü körüne bağlı değilim, bir hata varsa bunu kendime yakın insan yaparsa da söylerim.