7 Eylül 2010 Salı

İki Yönetim İki Farklı Anlayış

"Alman Birinci Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jürgen Klopp, Dortmund taraftarlarını, 19 Eylül'de deplasmanda FC Schalke 04'e karşı oynayacakları lig maçını boykot etmeye davet etti.

Klopp, Bild ve Express gazetelerinde yer alan haberlerde, Schalke kulübünün, Dortmund'la oynayacağı karşılaşma için maç biletlerinin fiyatlarını yüzde 50 oranında arttırmasına tepki göstererek, taraftarlarının Klaas-Jan Huntelaar'i (Schalke'nin 14 milyon euro transfer ettiği Hollandalı oyuncu) finanse etmemek için maça gitmeyi istememelerini doğru bulduğunu söyledi.

Borussia Dortmund Kulübü Başkanı Hans-Joachim Watzke de boykotu desteklediğini belirtti."

Bir de dönüp kendimize bakalım. Hangi deplasmana giderse gitsin, ezeli rakiplerine uygulanan bilet fiyatlarının yaklaşık 2 katı fiyata bilet satın almak zorunda kalan bir taraftar topluluğu ve bununla ilgili şikayetleri dikkate almayan ve bir çözüm üret(e)meyen yönetim anlayışı (geçen seneki Kasımpaşa maçı hariç).

Haa bu arada çözüm biletleri kulüp parasıyla alıp, seyirciye dağıtmak değildir. Bence en uygun yol, deplasmana gittiğinde ne kadara alıyorsan bileti, aynı takımın seyircisi sahana geldiğinde aynı fiyattan satmaktır. Bunu da karara bağlayan bir kural rahatlıkla çıkarılabilir.

1 yorum:

Diego dedi ki...

bence kendi seyircine ne kadarsa rakip seyirciye de o kdr olması daha iyi sanki. sonucta denizliden konya dan sana gelen yok ama senden oraya giden var.

bir de igneyi baskasına cuvaldızı kendimize batırmamız da lazım. o da ayrı konu. aykut ciksa dese ki ne lan bu kadıkoydeki bilet fiyatları ben taraftar olsam protesto eder gelmezdim maca. kral olmazmı :)
zaten kral da ayrıca yani :)