7 Eylül 2010 Salı

Hamamönü'nde Ramazan Eğlencesi

Hamaönü’nün atmosferi hakkında Ramazan boyunca güzel şeyler duyduk. Tam olarak neresi burası deseydiniz bu cumartesiden önce cevap veremezdim. Şimdi biliyorum. Tarihi Karacabey Hamamı’nın önü; Hacettepe Hastanesi’nin arka tarafı. Hastanelerden Cebeci’ye giden yolun alt tarafı.

Bölge, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde ama duyduğumuza göre restorasyonu ve Ramazan eğlenceleri için mekanı Büyükşehir hazırlamış. Civardaki evler restore edilmiş, Tosun’un babasının dediğine göre eskiden çakal mekanı olan bölge temizlenmiş. Cumbalı evleri görünce orada yaşayasımız geldi.

Ramazan boyunca akşam eğlenceleri düzenlenmiş, konserler, açık hava sinemaları, Hacıvat-Karagöz, halkın el emeği göz nuru yaptıklarını sergileyip satabildikleri standlar, yiyecek içecek standları, restoranlar, cafeler, çay ocakları, simit sarayları, önlerinde tavla sehpaları, yanlarında nargileler...

Sonra seyyar satıcılar, tavşanlı niyetçiler, lokma tatlısı, allı ballı, pamuk şeker, süt mısır, patlamış mısır, yeni moda bardakta mısır, son model sabun köpüğünden baloncuklar...

Kısacası her şeyden biraz biraz var.

7 yorum:

HoAmca dedi ki...

oradaki evlerin insanların elinden nasıl alınıp restore edildiği ayrı bir yazının konusu olsun. böl parçala yonet vardı ya simdi cakal doldur, kacır, el koy ve işlet olmus. ha bi de ışıl ışıl goz boyamalar var.

ispark modeli ile kadrolanan belediye degnekçilerimiz de hayırlı olsun. tunalı da esat caddesinde gorürsünüz.. şaşırmayın.

balkızım dedi ki...

bir ankaralı olarak bu güzelliklerden uzakta yaşıyoruz
ellerinize sağlık görüntüler çok keyifli en kısa zamanda gideceğim yerler arasında
teşekkürler

Diego dedi ki...

disi seni ici beni yakar diyosun yani. ee bize hava hos tabi gidip geziorum aksam eglencesi oluyor. ama dedigin gibi ise vay halimize.

ama tesadüfen Tosun'un annesi bi teyzeyle muhabbet etti ayaküstü standların birinde. kadın arka sokakta oturuyorum dedi. pek de rahatsız görünmüyordu durumdan acıkcası. yine de varsa oyle bir durum yaz tabi.

esattaki tunalıdakileri bilmem de gecenlerde size gelmeden apikoglu na ugramak icin durdugum bahceli 7 cd.de gördüm.

ama olaya 2 yonlu de bakabiliriz. bi vatandas olarak. bazen ihtiyacımız oluyor tunalida esatta bahcelide 2. sıraya parkediyoruz 5-10 dakka. bazen de oraya park edenlere sovuyoruz zaten dar olan yolları iyice daralttıkları icin.

boyle bakınca ne o caddelere park etmek, ne de edenlerden ucret almak dogru gorunmuyor. bi ara yol olmalı.

bahcelideki eleman direk 5 milyon sınırsız diye girmişti lafa ama tunalıda esatta nasıl bilmiyorum. yalnıs hatırlamıyorsam kayseri de boyle işlek yerlerde 15-20 dakiakalık parka izin veriyorlar sonrası icin ucret kesiyorlar.

HoAmca dedi ki...

orada kalabilen yandaşlar tabi ki memnundur. o sokakta evi olup da degerinin cok altında kamulastırılanlar memnun mudur?

tunalı hilmi caddesi , 7.cadde, esat caddesi park yasagı olan caddelerdi, tunus caddesi degnekcilerin elindeydi. ne park edenlerle ne degnekcilerle ugrasma en kolay yolu sec. dik iki degnekci hem istihdam ıolsun hem belediyenin kasası dolsun.

yani dusun hastanelerde uzun uzun kuyruklar olusturuyorsun. kasıtlı olarak, sonra bu kuyruk satanlar var ya para ile, onları hastane olarak işe alıyosun. parayı da üleşiyosun.

Diego dedi ki...

hamam demişken bi hamama gitsek ya.

MAVİANNE dedi ki...

TRT FM'de akşam saatlerinde bizim Radyo ODTÜ'den modern sabahlardan tanıdığımız fahir ve arkadaşları orada bir konaktan yayın yapıyorlar ramazan boyunca
onlardan duydum ben de hamamönünü
Ho Amca'nın söyledikleri tabi tablonun görünmeyen tarafıdır
bizler ise senin fotoğrafların ve çekiminle eğlenceyi gördük
teşekkürler

or-ka dedi ki...

ho amcanin soyledigine benzer durumlar dikmen vadisi icin de gecerli duydugum kadariyla. orda da evlerini bosaltmak istemeyen dikmen koylulerinin yakinlarina belediyeden hergun yemek ve sigara ihtiyaclari karsilanan tinercileri yerlestirmisler. maksat evlerini bosaltmak istemeyen insanlari tinercileri kullanarak rahatsiz etmek ve oralari istedikleri muteahhide peskes cekmek.