31 Ağustos 2010 Salı

RoKa Fantezi Futbol Ligi - 3. Hafta Sonuçları

Ligde 3. hafta da geride kalırken geçen sezonun şampiyonu Bursaspor 3’te 3 yaparak milli maç arasından önce liderliğe oturdu. Bursaspor’u birer beraberlikle Trabzonspor ve Kayserispor takip ediyor. Aslında bu hafta hem Kayserispor’un hem de Trabzonspor’un galip geleceğini düşünmüştüm ama rakipleri Ankaragücü ve Antalyaspor buna izin vermediler.

Haftanın açılış gününde Ankaragücü ile Kayserispor 1-1 berabere kalırken, benim için bir başka hayal kırıklığı olan Gaziantepspor ise kendi evinde Konyaspor’dan beraberliği son dakikalardaki yalandan penaltı ile kurtarabildi, 2-2. Vittek ve Sestak’ın yokluğunda Ankaragücü’nü kurtarabilecek tek eleman, Sapara görevini yaptı ve Ankaragücü’nü mağlup olmaktan kurtardı. Kayserispor ise Zalayeta ile gol yollarında daha etkili olacaktır önümüzdeki haftalarda. Konyaspor’u hala başından sonuna kadar izleyebilmiş değilim ama 2 haftadır beni şaşırtıyorlar. Düşündüğüm kadar boş değiller sanırım. Ki Montona’nın da takıma katılması ve katılır katılmaz topu filelere asmasıyla daha da bir güçlendiler. Antep ise anlamadığım şekilde etkisiz oynuyor. Bunu Tolunay’a bağlıyorum biraz. Hala ilk 11’ini ve sistemini tam olarak belirleyememiş, kafasında oturtamamış gibi geliyor.

Kayserispor’dan S.Kesimal, Ankaragücü’nden Mehmet Çakır, Antep’ten Mehmet Yılmaz ve Julio Cesar ve Konya’dan Montona ve Emre Toraman attıkları gollerle hem takımlarına hem de kendilerine ilk 11’de yer veren fantezi futbol oyuncularına puan kazandırdılar.

Cumartesi günü benim için banko maçların olduğu gündü. Bursa deplasmanda Sivas’ı 0-2 ile geçerken, İBB ve Buca, Kasımpaşa ve Gençler’i aynı skorla (3-1) puansız olarak evlerine gönderiyorlardı. İBB’nin eksiklerine rağmen sessiz sedasız her zamanki topunu oynaması etkisiz Kasımpaşa karşısında rahat kazanmalarını sağladı. Kasımpaşa’nın ise geçen seneki performansından çok uzak olduğu apaçık ortada. Buca, sonunda Bülent Uygun’un biraz ofansif oynamayı düşünmesiyle sadece defansıyla lige tutunacak gibi görünen Gençler’i dağıtmayı bildi. Son şampiyon ise doludizgin yoluna devam ediyor.

İBB’den İskender Alın, İbrahim Akın ve Herve Tum, Kasımpaşa’dan Henrique, Buca’dan Orhan Ak, Koray Çölgeçen ve Manucho, Bursa’dan ise Volkan Şen, bu haftanın en çok puan kazandıran oyuncuları arasında yer aldı. Bu haftanın en çok kazandıran futbolcusu ise 14 puan ile Bursa’lı Ali Tandoğan’dı.

Pazar ise tam anlamıyla 3 büyüklerin günüydü. Fener Manisa’yı 4-2, Beşiktaş Karabük’ü 4-1, Galatasaray da Eskişehir’i 3-1 ile geçti. Beşiktaş, FB ve GS kadar zorlanmadı kazanırken. Karabük’ün çekingen oynamaması ve sürekli golü düşünmesi Karabük’ün gelecek performansı, Beşiktaş’ın ise bu haftaki performansı için gayet olumlu oldu. Q7 döktürürken, Nobre de 2 gol birden atarak haftanın en çok kazandıran oyuncuları arasında yerini aldı. Fenerbahçe ise maçın son 25 dakikasında açıldı ve farkı açtı. Niang 2 golle merhaba derken kaptan Alex ve Lugano gollerine birer yenilerini daha eklediler. Gökhan Gönül’ün yerine oynayan genç Okan’ın performansı ise ayakta alkış aldı. Galatasaray ise Ivesa’nın Baros’a asisti ve V.Yaman’ın kendi kalesine attığı golle hiçbirşey yapmasa dahi maçı kazanacaktı zaten. Ki bütün maç boyunca bir şey yaptıklarını söylemekte gerçekten güç olur. Es-Es ise onlardan daha da beter durumda. Rıza Efendi’nin bir an önce bir şeyler yapması gerekiyor.

Pazar günü, takımlarında Nobre, Niang ve Alex olanlar 10’ar puandan 30 puanı hanelerine yazdırdılar. Ayrıca, Guti, Quaresma, Simpson, Baros, Isaac, Emenike, Lugano, Servet ortalamanın üzerinde kazandıran oyuncular oldular bu hafta.

Kapanış maçında ise ligin en hazır takımlarından Trabzonspor deplasmanda Antalya ile 0-0 berabere kaldı. Teofilo’nun yokluğunda Jaja ilk 11’de sahaya çıktı. Mehmet Özdilek ilk haftadaki 4-0 Fenerbahçe mağlubiyetinin etkilerini zaman içerisinde yok etmek için evinde de olsa 2 haftadır takım defansını özellikle sağlam tutmaya çalışıyor. Ki daha fazla moral bozukluğu yaşamasınlar. Ve bunu da başardı. Trabzon ise oldukça etkisizdi bütün maç. İlk yarı sadece 2 şut ve 0 pozisyon ile tamamlandı.

Fantezi futbol liginde ise geçen haftaki görüntüden eser kalmadı. Geçen haftanın lideri kmucek bu hafta rezil bir performans gösterince zirve değişti ve aradaki fark kapandı. Puanlar gayet birbirine yakın.

Öncelikle 3. haftanın durumuna bir bakalım. Plase 58, Atletico Tucuman ve bendeniz Diego 56 puan ile ilk 3 sırada yer aldık bu hafta. Gençgolcüler iddia ettiği üzere 55 puan ile hemen ardımızdan iyi bir performans sergiledi. Bir parantez de or-ka idman yurdu’na; ilk haftasından aldığı yüksek puanla geç başlamış olsa da iddialı olduğunu gösterdi, gayet iyi bir başlangıç. Birinci ve ikinci haftanın en iyilerinden kmucek, BalgatFedayileri, HoAmca ve Azbispor bu hafta adeta sonuncu olmak için birbirleriyle yarışmış gibiler. Genel Klasmanda ligimizin 13. sıradan 30. sıraya gerilemesini bu arkadaşlara borçluyuz sanırım. Sağolsunlar :)

Ligin genel durumuna baktığımızda ise istikrarlı 34United’ın 140 puanla zirvede olduğunu görüyoruz. Bendeniz de aynı puan ile kendisinin hemen ensesindeyim. Atletico Tucuman bu haftaki çıkışıyla 3. sıraya kadar yükseldi. PEARL JAM 1 puan farkla geçen haftanın lideri kmucek’i geçerek 4. sıraya oturmuş durumda.

Geçen hafta kalitesiz olan ligimiz bu hafta şenlik yeri gibi maşallah. Her şey tepe taklak olmuş durumda. Neymiş lig uzun maraton, romantikler bir milyonmuş.

İyi dinlenin, arayı değerlendirin. Döndüğümüzde daha yüksekte kapışalım.

Not: Ligi ilk 2 sırada tamamlayan takımlar direk olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanırken 3. sırada tamamlayan takım ön eleme oynayacaktır. Sonraki 6 takım ise UEFA Avrupa Ligi düşler sahnesinde ligimizi temsil edecekler. 10. sıradaki takım ise Spor Toto’ya direk olarak katılacaktır. Ligin son 6 takımı ise gözlerinin yaşına bakılmaksızın Bank Asya 2. Ligine düşürülecektir.

7 yorum:

or-ka dedi ki...

haftanın gorunumu icin sagol diego. 2 haftalik mac eksigimize ragmen iyi bir baslangic yaptik. darisi gelecek haftalara.

HoAmca dedi ki...

bence 3. haftanın averajla ikinci olan takımına supriz hediyeler verelim.

Diego dedi ki...

hediye vermeye cok meraklisin amca ama merak etme seni bu dertten kurtaracagim sezon sonunda.
ayrıca lider kontenjanından sana bir guzellik yapip tekrar birinci lige alınmanı saglayacagim :)

or-ka, yürüyü yürüyü gecersin sen bunları.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

o hafta oynamayacak oyunculari bulup ilk 11e koyma konusunda ustume yok...

Diego dedi ki...

bi teofilo oynamamis,o da hepimizi yakti zaten.

HoAmca dedi ki...

ben eksi puan alanları buluyorum.

wc'deki gourcuff rezaletini hala atlatamadım,

Diego dedi ki...

hakkaten defans oyuncuların felaket :)
ama dunya kupasını unut artık.
bak yakında şampiyonlar ligi de baslayacak.