17 Ağustos 2010 Salı

Hayırlı Detokslar

Yine bir ramazan ayında popülerlik, insanlara istediğini söyleme uğruna ettikleri yemini unutan, değil kendimizi 3 koyunu emanet etmekten imtina etmemiz gereken hekimleri seyre daldık. 11 ay (hicri olarak geriye kalan 10 adet ay) boyunca sağlıklı beslenme adına sık ve az yemeyi öğütleyen, öğün atlamayı obezitenin birincil nedeni sayan uzmanlarımız birden ağız değiştiriverdi. Sabah programlarında ya da pahalı viziteli özel görüşmelerde verdiğiniz diyet programları mı yalan yoksa, oruç tutanların gönlünü ferahlatmak için 29 gün boyunca kanal kanal gezip söyledikleriniz mi? Ara öğünlere, layt bisküvilere, yağsız sütlere, yarımşar saat arayla ve illa ki tane ile yedirdiğiniz eriklere, krakerlere inandık biz. Sağlıklı beslenmeyi de bu belledik. Peki şimdi 16 saat boyunca susuz, besinsiz kalan bedenimize aslında ne de iyi davrandığımızı anlatıyorsunuz.

Efendim hayırlı olsun her yılın (hicri olan) bu zamanları edindiğimiz son bilgilere göre oruç tutmak detoksmuş, bu nedenle mahyalarda sağlığınız için oruç tutun yazmakta bir beis yokmuş. Ramazan hangi mevsime denk gelirse gelsin fark etmez, yeri gelir 8 yeri gelir 16 saat aç susuz kalırsınız ama detoks baki; aynı derecede arınır vücudunuz toksinlerinden. Bu vesile ile herkese hayırlı detokslar.

- Oruç ibadet için tutulur, inanan insanlar yapmak zorunda oldukları için, bu şekilde rahatladıkları için, emir böyle olduğu için ve pek tabi Allah rızası için oruç tutarlar. Sağlık için oruç tutmayı salık verenler 365 gun tutabilirler, bir mani yok.

1 yorum:

Diego dedi ki...

resmi nerden aldıysan orda iftar edelim akşam :)
ne denir buna? nabza göre serbet, insanlara istedikleri/bekledikleri seyi soyleme, yalan dolan, televizyon, reyting falan filan.

aslında son paragrafın herseyi gayet guzel ozetliyor. inanan insanlar Allah rızası icin tutuyorlar oruclarını yada yapiyorlar ibadetlerini. yaptıkları ibadetin onlara ekstradan bir faydasının olup olmadıgı onemli degil.

ama zaten sen oyle tane ile yenen eriklere, krakerlere inansaydın o gobek oyle sarkmazdı :)