24 Ağustos 2010 Salı

RoKa Fantezi Futbol Ligi - 2. Hafta Sonuçları

Spor Toto Süper Lig’de 2. hafta dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Ev sahibi ve deplasman takımlarının kazandığı ve berabere biten maç sayıları eşit bu hafta. Kayserispor gol yemeden evinde Karabük’ü mağlup ederken, Konya Es-Es’i 2-1 ile, Trabzon ise Fener’i 3-2 ile geçerek hanelerine 3 puanı yazdırdılar. Gençler-Antep ve Kasımpaşa-Buca maçları başladıkları gibi biterken Antalya-Sivas maçı ise karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı. Haftanın sürprizleri ise deplasman takımlarından geldi. İBB Beşiktaş’ı ve Bursa Galatasaray’ı 0-2 ile geçerken haftanın en net skorunu A.Gücü Manisa deplasmanında aldı, 0-3.

PETİT’İN YERİ’nde yaptığım tahminlerde bu hafta deplasman takımlarına daha çok şans tanımıştım ama Bursa haricinde doğru takımları tutturamadım maalesef. Özellikle İBB’nin BJK’yi devirmesi sanırım çoğu kişinin beklemediği bir sonuçtu. Bursa ve Trabzon şampiyonluk yarışındaki en büyük rakiplerini devirerek bu sene iddialı olduklarını kanıtladırlar. Ki iki takımın da bu sene iyi oyunculara sahip olduğunu ve şampiyonluğu kovalayacaklarını düşünüyorum ama nefeslerinin yetip yetmeyeceğini zamanla göreceğiz. Bununla birlikte Es-Es’in ve Antep’in de fena kadroları yok ancak gol yollarında her iki takımda sıkıntı çekiyor. Kayseri ise bu sorunu Cangele ve hücuma dayalı orta saha oyuncularıyla çözmüş durumda. Ama bir Makakula onları daha da iddialı yapabilir. Manisa ve Antalya şu anda ligin en kötü takımları görünümünde. Sivas, Karabük, Buca hücum hatlarıyla Gençler ve İBB defans hatlarıyla düşe kalka bir şekilde götürürler ligi diye düşünüyorum. Ankaragücü’nün ise daha dengeli bir kadrosu var gibi. Bunların dışında Konya’yı ve Kasımpaşa’yı bu sezon net olarak izleyemedim henüz.

Gelelim Fantezi Lige. Bu hafta ligde en çok kazandıran oyuncular deplasman takımlarının oyuncuları. Bütün deplasman takımlarının gol yemeden kazandıklarını düşünürsek deplasman takımlarının oyuncuları kendilerini ilk 11’e yazan fantezi futbol oyuncularına oldukça iyi puan kazandırdı diyebiliriz. Üstteki tabloda bu haftanın en verimli oyuncuları var. Ve gördüğünüz gibi GS’ye 2 gol birden atan Ivan Ergiç tabi ki en yüksek puana sahip. Ivan Ergiç’i 14 puanla Ankaragücü’nden Özgür Çek takip ederken, Yattara 1 gol 1 asistle 10 puan kazandıran oyuncular listesinde 3. sırada.

Romantik Kanaryalar liginde ise 2. haftada en yüksek puanı toplayan ilk 5 kişi arasında 1. hafta ilk 5’e giren sadece 1 kişi var, o da kmucek. Ki kendisi genel klasmanda da en yakın rakibine 20 puan fark atmış durumda. Bu haftanın lideri ise 48 puan toplayan AzbiSpor oldu. Kendisini 47 puanla 34United, 43 puanla kmucek, 40 puanla Gençgolcüler ve 39 puanla bendeniz izledi.

kmucek dışında ilk hafta yüksek puan alan arkadaşların bu hafta kısmen daha düşük puanlar almasıyla genel anlamda ligde dengelerin korunduğunu söyleyebiliriz. Ki henüz ligin başındayız ve daha çok uzun bir zamanımız var. Bakalım bu güzel yarışı kim galip bitirecek.

Hadi 3. hafta için takımlar kurulsun…

Not:
- Ligin üye sayısı 34’e ulaştı ama FC Earth, MuL€ ve 34United'dan başka da kendini tanıtan olmadı. Yeni gelen arkadaşlar, Hoş geldiniz.
- Sadece ilk 25 takımın yer aldığı listeleri burada yayınladım ki diğerleri utansın durumlarından :)
- Dünkü maçtan sonra olacak sanırım "trabzon" ligi turnuva davetimizi kabul etti ancak onlar da diğerleri gibi mağlup olmaktan kurtulamadı.
- Ligler sıralamasında 81 puanla 14. sıradayız. Fena sayılmaz ama daha iyi olabilir.

12 yorum:

Diego dedi ki...

AzbiSpor u bu hafta icin kmucek i de genel performansından dolayı kutluyorum.
ama kmucek yavasla biraz da yetişelim yahu.

rezilleri oynayan blogumuzun karizmasını yerle bir eden raistlin'i mücadeleye davet ediyorum

MuL€ dedi ki...

bu haftasonu netten uzak kaldım takımı kuramadık :) darısı diğer haftaların başına bu arada lige katılan diğer arkadaşların da kendini tanıtması hepimiz açısından iyi olur kanaatindeyim bende.Saygılar

Tarjeta Amarilla dedi ki...

$uster yakti beni...Hem Zapo hem de Bobo'dan 0 cektim :)

Diego dedi ki...

emin ol sadece seni yakmadi :)
guti yi bile yedek cıkardı adam ama iyi oldu aldı agzının payını.

MuL€, daha o derece bahane üretecek zamanlara gelmedik yahu :)

S.erdem dedi ki...

:) Kadroda revizyon sart,,daha 2. haftadan koltuklarimiz sallanmaya basladi :) :) tribunler flash transferler istiyor,,,

Diego dedi ki...

sen yine dunya kupasına göre iyisin de, HoAmca ile Raistlin seneye Bank Asya da oynar anca :)

TribunselSevda dedi ki...

Bu hafta kadroda revizyon yaptım bakalım neler olacak...

HoAmca dedi ki...

hoamca ile raistlin kovalasın seni... gören de tozu dumana kattın sanır.
Bu fatih terim, hakan şükür sentezi halini de iyice benimsedin hani. Her puanın bir soru işareti, her hareketin faul.

lig sonunda goruselim.

Diego dedi ki...

zaten anca arkadan kovalarsınız :)

herkes de bi kadro revizyonu. hadi bakalım.

kuzen larry dedi ki...

yahu ben de tanıtmıştım kendimi. olsun bir daha tanıtayım, takımım pearl jam le ligdeyim. senelerdir oynarım bu oyunu. geçen sene lig tv de 1 puan farkla ( birinciyle tabi )genel klasmanda 2. olmuştum. bu hafta ceyhun un asistini yiyen ntv ye de teesüflerimim sunuyorum.

lig tv de kurulsa lig daha iyiydi sanki..

MuL€ dedi ki...

@Diego;

abi bnde anlamdm şehirdışındaydım aklımdaydı aslında bi ara net cafeye gittiğimde kurarım dedim ama unutmuşum.Neyse toparlancaz canım boşlamak yok ;)

Diego dedi ki...

afedersin kuzen larry. seni atlamısız. ki hic de atlancak bi adam degilmisin oysa. gecen sene ki performansını tekrarlamaman dilegiyle :)

aslinda ilk olarak lig tv de kuruyordum ligi ama sabah kayıt olup aksam kayıt ismim ve sifremle giris yapamayınca site bana hic guven vermedi.

neyse şampiyonlar ligi basladiginda eufa uzeriden profesyonelce takiliriz. benim de ilk hafta cernat ın asistleri sayılmadı. hoamca nın kahe den alacagı puanlar yalan oldu vs. vs.