24 Ağustos 2010 Salı

Olagan Supheli: Fazil Say

Ne klasik muzikten anlarim ne de Fazil Say'in bir konserine gitmisligim vardir. Kendisiyle ilgili olarak da cok fazla bilgim yoktur. Sadece son zamanlarda sosyal paylasim sitelerinde yazdigi yazilar ve bunlarla ilgili basinda cikan haberleri takip ediyordum. Sonra bu aksam kanallar arasinda zaplarken CNNTurk'te 5N1K programinda rastladim kendisine ve dur bakalim bu adam nasil biriymis, bu soyledikleriyle neler anlatmak istiyormus diye izlemeye basladim programi.

Adamin elitist ve halktan kopuk bir adam oldugu onyargisiyla baslarken izlemeye bir baktim ki karsimda Kaiser Soze ile Can Yucel karisimi birisi var. Hicbir seyden ve kimseden cekinmeden, gercek sanatcinin nasil olmasi gerektigini gostererek, inandigi ve savundugu degerleri yurekli bir şekilde dile getirdi ve bunlari dile getirirken argo sozler kullanmaktan da hic kacinmadi. Acikcasi Can Baba gibi "Bizim orda gote got derler, hakim bey" dedi. Sezen Aksu'dan Orhan Gencebay'a, Nefise Karatay'dan Cuneyt Ozdemir'e, Ahmet Hakan'dan Ercan Saatci'ye ve daha nicelerine o kadar guzel gider yapti ki ekran karsisinda zevkten dort kose oldum. Cuneyt Ozdemir'in populerlik kokan yavsakca sorularina kimi zaman verdigi, kimi zaman dile getirmedigi ama bizim surat ifadesinden anladigimiz cevaplariyla (yaa bi s.ktir git, sen benim ne demek istedigimi anlamamissin, boyle soru mu olur vari yuz ifadesi) kendisine olan saygimi daha da arttirdi.

Programinin sonunda aklima Fenerbahceli unluler geldi, bir tarafa Ercan Saatci'yi, Ertugrul Ozkok'u, Turkiye'deki iki cumhuriyetin basindaki iki diktatoru koydum, bir tarafa da Fazil Say'i, Tuncel Kurtiz'i koydum. Bertaraf olmamak icin tarafimi da ortaya koydum, Fazil Say'in Fenerbahceli olmasiyla gurur duydum.

2 yorum:

Diego dedi ki...

programda "arabesk yavsaklıgı" lafına da acıklık getirdi mi?
oyle dedigini duymustum bi ara ama sonrasini bilmiyorum.

Sekhranikos dedi ki...

Bilemem aynı programda bana alabildiğince elitis gibi geldi.