4 Aralık 2009 Cuma

Theo Janssen & FC Twente

FC Twente have suspended Theo Janssen for two months and fined the midfielder after he was involved in a car crash under the influence of alcohol.

FC Twente chairman Joop Munsterman said: "It is unacceptable for a professional footballer to drive in such a state. He put his own life in danger and that of others."

Theo Janssen added: "I was extremely stupid. I drank to celebrate victory. I will never drink and drive again, I have damaged the reputation of the club and football. I am willing to do anything to repair the damage."

(Skysports)
Yaklaşık 10 gün önce Twente'nin ortasaha oyuncusu Theo Janssen'in alkollü araç kullanması ve kaza yapması üzerine gelişen olaylar böyle. Aslında Twente maçı öncesi yazmak istemiştim, belki bizimkiler oraya gittiklerinde kulübün bu davranışından feyz alırlar diye.

Burada kulübün göstermiş olduğu tavır ve futbolcusunun yapmış olduğu sorumsuz davranışa vermiş olduğu tepki bence olması gerektiği gibi. Kendisini, diğer insanları, futbolu ve kendi kulübünü düşünmeden yaptığı bu hareket saygısızlık olarak değerlendirilmiş olacak ki; kulübü, Janssen'i 2 ay takımdan uzaklaştırdı ve oynamasını yasakladı. En azından çıkan haberler bu yönde. Kulübün resmi internet sitesinin ingilizce kısmından bu haberi doğrulayamamış olsam da sanırım Felemenkçe olarak bu haber yer alıyor.Belki Flying Dutchman yardımcı olur bu konuda.

Futbolcuların net bir örgütlenmesinin olmaması ve kendi haklarını savunabilecek sağlam bir yapılanmaları olmaması da ayrı bir tartışma konusu elbette (en azından ülkemizde). Diğer ülkelerde var mı emin değilim ve maalesef bu ara araştıramayacak kadar da yoğunum.

Demek istediğim futbolcuların veya kulübün herhangi bir bireyinin benzer davranışları veya tavırları yönetim tarafından bir karşılık bulmalı. Yönetim yapıyorsa benzer davranışları onlar da bir şekilde uyarılmalı.

Kazım'ın kazası benzer bir olay olmasa da Beşiktaş maçındaki kırmızı kartı (bu hareketinin cezalandırılacağını da duymuştum ama net bir bilgi yok halen), sezon başında Lugano'nun Volkan'ın davranışları, Carlos'un Güiza'nın dırdırları, Daum'un bazı maçlar sonrası saçmalamaları, TFF ve hakemlerin yanlışları bence bugüne kadar yönetim tarafından tepki verilmesi gereken olaylardı. Chemedya'nın Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı eleştiri üzerine az biraz tartıştığımız bir konuydu yönetimin bu tepkisizliği. Yeri gelmişken burada da belirteyim verilecek tepkinin dozajı mutlaka iyi ayarlanmali, çığırtkanlık şeklinde olmamalı.

Hiç yorum yok: